Vizyon Kulübü Kariyer Atölyeleri Gençlerin Geleceğine Şekil Veriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Vizyon Kulübü Kariyer Çalışmaları Atölyeleri, İnegöl Belediyesi’nin desteğiyle İnegöllü gençlerle buluştu. 3 gün 6 seans şekilde gerçekleşecek atölye çalışmalarını ikinci gününde ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, verilen her bilginin çok kıymetli olduğuna dikkat çekti.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin gelişimine katkı sunmak ve doğru yönlendirme yapılması adına başlatılan Vizyon Kulübü Kariyer Çalışmaları Atölyeleri, İnegöl Belediyesi destek ve katkılarıyla İnegöllü gençler için düzenleniyor. 31 Ağustos, 01 ve 02 Eylül tarihlerinde 3 gün boyunca günde iki atölye çalışması olmak üzere toplam 6 atölye çalışması şeklinde yapılan eğitimler, ikinci gününde de öğrencilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

 

BAŞKAN TABAN ATÖLYE ÇALIŞMASINA KATILDI

Gençler kariyerlerini planlamaya nereden başlamalı? Kariyerimizi yönetirken nelere dikkat etmeliyiz? Dijital araçlar nelerdir ve kariyerimizin hangi alanında faydalanabiliriz? CV ve motivasyon mektubu nasıl yazılır ve daha birçok sorunun cevaplarının bulunduğu atölye çalışmalarını, Belediye Başkanı Alper Taban da ziyaret etti. Bugün 12.30’da Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen İş ve Staj İmkanları Atölye çalışmasında, Başkan Taban gençlerle buluştu.

 

HER BİLGİ ÇOK KIYMETLİ

Burada kısa bir konuşma yapan ve gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Taban, “Bu program Gençlik ve Spor Bakanlığımızın programı. Biz de İnegöl Belediyesi olarak katkı sunarak bir paydaşı olduk ve Gamze Hocamız burada gençlerimizle buluşmuş oldu. Temennimiz genç arkadaşlarımızda güzel kazanımlar bırakabilmek. Bu vesileyle birkaç tavsiyede de bulunmak isterim. Gerçekten neyi niçin yaptığınızın farkına vardığınız andan itibaren, aslında hayatta yeni bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Verilen her bilgi çok kıymetli. Can kulağı ile dinlemek lazım. Şu anda tam mesleki anlamda gelişeceğiniz, eğitim alacağınız ve sonrasında iş hayatına dahil olacağınız dönemdesiniz. Ve herkesin ortak kaygıları var. Bunu bizler de yaşadık zamanında, sizler de yaşıyorsunuz” dedi.

 

EN KIYMETLİ ÇALIŞMALAR, GENÇLER İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

Gençlere yönelik yapılan çalışmaların önemine de değinen Başkan Taban, “Belediyecilik ile alakalı yaptığımız çalışmalarla ilgili gözlemlerimde, şu anda burada yapılan çalışmanın en kıymetli çalışmalardan biri olduğunu düşünüyorum. Evet okulda lise eğitimini alacaksın, sonrasında üniversite eğitimini alacaksın lakin uyanışa geçmeyen bir gencin istediği hedefe varması mümkün olmayacak. Uyanıştan kastım nedir? Ben ne istiyorum, nereye gidiyorum, ne yapacağım, hedefim ne? Bunlarla alakalı biz sizlere anca rehberlik edebiliriz. Ama bunu yapacak olan sizlersiniz” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni