Koç Topluluğu Şirketi Token, Ödero Markası İle Elektronik Para ve Online Ödeme Hizmetine Başlıyor

Koç Topluluğu şirketlerinden Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş., Ödero markası ile ödeme hizmetleri vermeye başlıyor.

 

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Token Finansal Teknolojiler’in iştiraki olan şirketimiz, Token’ın fiziksel ödeme cihazları ile verdiği hizmeti, online ödeme ve elektronik para tarafına taşıyarak uçtan uca bir ödeme deneyimi sağlayacak. Büyük bir hızla gelişen bu sektörün dinamiğine uygun, kararlı hamleler yaparak kısa sürede önemli mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Türkiye’de Ödero markamızla yaptığımız çalışmalara yurt dışında Odero markamız ile uluslararası boyut kazandırmayı, Topluluk şirketlerimizin varlık gösterdiği ve finansal erişime ihtiyaç duyan diğer pazarlara da sunmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. Genel Müdürü Hande Sarıdal ise “Son yıllarda hızlanan e-ticaret sektörü pandeminin de etkisiyle büyük ivme kaydetti. 2021 yılında ülkemizde e-ticaret hacmi yüzde 69 artarak 381,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Biz de şirketimizde bu alandaki çalışmalarımıza hız veriyoruz. Yenilikçi hizmetlerimizle e-ticaret yapan veya başlamak isteyen küçük-orta ölçekli şirketlerin ve girişimcilerin ticari faaliyetlerini kolaylaştırmanın yanı sıra son kullanıcının güvenli bir şekilde online alışveriş yapabilmesini amaçlıyoruz” dedi. 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan ödeme ve elektronik para kuruluşu olarak faaliyet lisansı alan Koç Topluluğu’nun yeni şirketi Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş., Ödero markası ile Türkiye’nin lider ödeme sistemleri platform sağlayıcısı Token Finansal Teknolojiler’in fiziksel ödeme cihazları ile sunduğu deneyimi, online ödeme tarafına da taşıyarak uçtan uca bir ödeme deneyimi sağlayacak. Token Finansal Teknolojiler’in Genel Müdürü Erkan Duysal’ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldığı Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini ise Hande Sarıdal üstleniyor. 

 

Fatih Kemal Ebiçlioğlu: “Topluluğumuzun dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde ödeme dünyasında önemli ve stratejik adımlar atmaya devam ediyoruz”
 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kemal Ebiçlioğlu, ödeme sistemlerine yapılan yatırımların küresel çapta hızla büyümeye devam ettiğini ve tüketicilerin ihtiyaç ve taleplerine yönelik inovatif çözümler geliştirmenin son derece önem kazandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Koç Topluluğu olarak online ödeme sistemleri ve elektronik para konusundaki çalışmalarımız için gerekli olan lisansı aldık. 2018 yılında kurduğumuz Token Finansal Teknolojiler şirketimiz, dijital yetkinlikleri ve çevik yönetim anlayışıyla bu yeni dünyaya hızlıca ayak uyduruyor. Token Finansal Teknolojiler, sahada bulunan 800 bine yakın Beko markalı POS cihazı ile yüzde 50’nin üzerinde pazar payına sahip ve kuruluşundan bu yana POS cihazları konusundaki liderliğini yeni ürünlerle destekleyerek sürdürüyor. Akaryakıt istasyonlarında pompa yanında ödeme deneyimini entegre olarak sunan ve yakın zamanda binlerce istasyonda görmeye başlayacağımız pompa yazar kasa, VUK  507 kapsamında satış, ödeme ve e-fatura süreçlerini tek cihazda birleştiren Android POS cihazı, dijital yemek kartı hizmeti TokenFlex, sektöre getirdiği yenilikçi çözümlerden bazıları. Topluluğumuzun dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde ödeme teknolojileri alanında önemli ve stratejik adımlar atmaya devam ediyoruz.  Ödeme dünyası da çok hızlı büyüyor, farklı kulvarlarda şekilleniyor. Geleneksel bir ödeme kaydedici cihazla başladığımız yolculuğumuzu, cihaz bağımsız ödeme çözümleri ile ilerletmek istedik” dedi. 

 

Ebiçlioğlu şöyle devam etti: “Koç Topluluğu olarak online ödeme ve elektronik para alanındaki çalışmalarımızı yönetecek Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. şirketimizi 2020 yılında kurduk. Token Finansal Teknolojiler’in iştiraki olan şirketimiz, Token’ın fiziksel ödeme cihazları ile verdiği hizmeti, online ödeme ve elektronik para tarafına taşıyarak uçtan uca bir ödeme deneyimi sağlayacak. Büyük bir hızla gelişen bu sektörün dinamiğine uygun, kararlı hamleler yaparak kısa sürede önemli mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Türkiye’de Ödero markamızla yaptığımız çalışmalara yurt dışında Odero markamız ile uluslararası boyut kazandırmayı, Topluluk şirketlerimizin varlık gösterdiği ve finansal erişime ihtiyaç duyan diğer pazarlara da sunmayı hedefliyoruz. Türkiye’de başvurumuzu yaptıktan sonra 2021 başında Romanya’da Token Payment Services Srl şirketimizi kurduk.   Diğer açılımımızı 2022 Nisan ayında ise Azerbaycan ofisimizi açarak Orta Asya coğrafyasında yaptık. Koç Topluluğu’nun hedefleri paralelinde global yolculuğumuzda hızlı adımlar atmayı hedefliyoruz. Güçlü olduğumuz bölgelerde başladığımız çalışmaları daha geniş coğrafyalara da yaymayı hedefliyoruz.”

 

Hande Sarıdal: “Hizmetlerimizle e-ticarete başlamak isteyen küçük ve orta ölçekli şirketlerin faaliyetlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz”

 

Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. Genel Müdürü Hande Sarıdal ise, “Son yıllarda hızlanan e-ticaret sektörü pandeminin de etkisiyle büyük ivme kaydetti. 2021 yılında ülkemizde e-ticaret hacmi yüzde 69 artarak 381,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Biz de Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. şirketimizde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan aldığımız lisans ile bu alandaki çalışmalarımıza hız veriyoruz. Ödero markamızla sanal POS, e-cüzdan, link ile ödeme, kart saklama gibi hizmetleri sunacağız. Yenilikçi hizmetlerimizle e-ticarete başlamak isteyen küçük ve orta ölçekli şirketlerin faaliyetlerini kolaylaştırmayı ve büyütmeyi ayrıca son kullanıcının güvenli bir şekilde ödeme yapabilmesini amaçlıyoruz. Gizlilik ve veri güvenliğimizi global standartlara uygun PCI-DSS sertifikalarımızla sağlıyor, kullanıcılarımıza uzman kadromuz ile destek veriyoruz. Son dönemin trendlerinden olan şimdi al-sonra öde, anında kredi gibi tüketicilerin alışverişlerini rahatça yapmalarına olanak tanıyan ürün çeşitlerini de çözüm ortaklarımızla birlikte geliştirerek hizmetlerimize eklemeyi planlıyoruz. Koç Holding çatısı altında, Topluluğun tecrübesiyle global hedeflerimize ulaşmak ve güvene dayalı hizmet anlayışımız ile çalışmalarımızı sürdürmekten son derece mutluyuz. Ödero olarak e-ticaret platformuna ulaşamayan işletmelere bu imkânı sağlamak, ülkemizin e-ticaret hacmini büyütecek çözümler sunmak ve Topluluğumuzun global hedefleri doğrultusunda gerekli girişimleri yaparak yurt dışında da dijital ödeme konusunda bir çözüm ortağı olmak hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni