İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusu İngiltere vatandaşı olan veya İngiltere’de daimi oturum izni bulunan kişiler tarafından yapılır. Bu başvuru ailesi ile aynı ülkede yaşamak isteyen kişilerin yapabildiği bir başvuru türüdür. İngiltere vizeleri çok çeşitli ve oldukça zor süreçlere sahip olsa bile bu tür bir vize alınması en kolay vize türleri arasında yer almaktadır. Bu vizede en kritik noktalardan birisi eksik, yanlış veya hatalı beyanda bulunmuyor olmaktır. Eşi, nişanlısı, beraber yaşadığı partneri, 18 yaşının altındaki çocuğu, annesi, babası, bakıma sağlayacak akrabası veya bakım sağlanacak olan akrabasının kendisi ile aynı ülkede ikamet etmesini isteyen kişiler bu vize türüne başvuruda bulunabilirler.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

İngiltere Aile Birleşimi vizesine başvuru yapacak olan kişiler, aynı ülkede yaşamak istedikleri kişi adına başvuru yapmak durumundadır. Bu başvurular, gerekli evrakların toplanmasını ve başvurunun gerçekleştirilmesinin ardından 12 haftada sonuçlandırılmaktadır. Bu 12 haftanın içine resmi tatiller dahil değildir. Türkiye’den başvuru yapacak olan kişilerin İngiltere’deki resmi bayramları da hesaba katması gerekmektedir. Bunun dışında konsolosluklardaki yoğunluk ve başvuru ile ilgili diğer nedenlerden dolayı süreçlerde gecikmeler de yaşanabilir. Bu durumunda konsolosluklar mail yoluyla başvuru sahiplerini bilgilendirmektedir.

Normal başvurular 12 hafta içerisinde sonuçlanırken ek ücrete tabi tutulan öncelikli başvurular da bulunmaktadır. Başvuru ücretlerine ek olarak ödemesi yapılacak olan 500 pound ile 5 gün içerisinde sonuçlanan öncelikli başvuru yapılabilirken ek olarak yapılacak olan 800 pound ile 2 gün içerisindeki sonuçlanacak süper öncelikli bir başvuru talibinde de bulunulabilir. Bu süreler İngiltere vizesi için gerekli olan evrakların toplanması ve ilgili birimleri iletilmesinin ardından vizenin değerlendirmeye alındığı süreçleri kapsamaktadır.

İngiltere Aile Birleşim vizesine başvuru yapacak olan kişiler başvuruları Türkiye’den yaptığında 1500 poundluk bir ücret öderken, İngiltere’den yapılacak olan başvurular için 1000 poundluk ödeme yapılması yeterlidir. Bu fiyatlar her zaman güncel olmayacağından dolayı İngiltere Konsolosluk ve Büyükelçiliklerinden veya resmi başvuru merkezlerinden güncel fiyatlar hakkında detaylı bilgiye de erişilebilir. İngiltere vize başvurusu yapılacak kişinin yakınlık durumuna göre de farklı ödemeler çıkabilmektedir. Bu nedenle en doğru ve güncel bilgiye her zaman konsolosluklar üzerinden ulaşılması tavsiye edilmektedir. İngiltere Aile Birleşimi vizesine başvuracak kişilerin günlük işlerini kolaylıkla yürütebilecek kadar İngilizce bilmesi şartı da arandığından dolayı resmi bir sınav sonucunun başvuru ile beraber sunulması beklenmektedir. IELTS SELT Consortium, LanguageCert, Pearson, PSI Services (UK) sınavlardan birinden konuşma ve dinlenme testlerinden A1 seviyesinde başarılı olmak başvuru için yeterlidir. Bu sınavlara İngiltere Aile Birleşim Sınavı da denilmektedir. Bu sınavın asıl amacı İngiltere’ye gelecek ve burada ikamet etmeye başlayacak olan kişilerin günlük hayatta zorlanmadan tüm işlerini giderebileceklerinden ve tamamen yabancı kalmayacaklarından emin olmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni