Ege Üniversitesinin “Araştırma Destek Bütçesi” üç kat arttı

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde son 5 yılda önemli hedeflere tek tek ulaşarak büyük başarı yakalayan Ege Üniversitesi, Türkiye’nin 23 araştırma üniversitesi arasına girerek bu başarısını perçinlemişti. Araştırma Üniversitesi olmanın Ege’ye katkı sağladığı önemli alanlardan birisi de “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı” kapsamında sağlanan bütçe oldu. Ege Üniversitesine destek programı kapsamında aktarılan bütçe, bir önceki yıla göre 3 kat arttı.

 

Ege Üniversitesinin her geçen gün yeni başarılara imza attığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Göreve geldiğimiz günlerde kendimize üç ana hedef belirlemiştik. Tam akreditasyon, araştırma üniversitesi ve öğrenci odaklılık. Sonuç olarak ülkemizin tam kurumsal akreditasyon alan ilk üniversitesi olduk. Öğrenci odaklı çalışmalarımız neticesinde ‘Öğrenci Kariyer Gelişimini En Etkin Destekleyen Üniversite’ ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden aldık. Ülkemizin 23 araştırma üniversitesi arasına girdik. Durmadan kararlılıkla çalışarak hedeflerimizi bir bir gerçekleştirdik. Bu çalışmaların meyvelerini de her alanda almaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan ‘Araştırma Üniversiteleri Destek Programı İş Birliği Protokolü’ kapsamında araştırma üniversitelerine performanslarına göre kaynak aktarımı yapılıyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız tarafından araştırma üniversitelerinin performans puan ve sıralaması dikkate alınarak hazırlanan destek programı kapsamında üniversitemize aktarılan bütçe, bir önceki yıla göre üç kat arttı. Kaynaklarımızı, üniversitemizi daha iyi noktalara getirmek adına el birliği ile en iyi şekilde kullanacağız. Desteklerini bizden esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a ve  Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Rektör Budak, araştırma üniversitelerine hâlihazırda kadro desteği, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından ek bütçe desteği, yurtdışında doktora eğitimi desteği ve TÜBİTAK tarafından Mükemmeliyet Merkezi Desteği verildiğini de  belirtti. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni