İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Azerbaycanlı Öğretmenlere Ev Sahipliği Yapıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim alanında bilgi ve tecrübe paylaşımına esas öğretmen eğitimi başladı. Eğitim için İzmir’e gelen Azerbaycanlı öğretmenler için bir karşılama töreni yapıldı.

 

Türkiye ve Azerbaycan arasında Mesleki ve Teknik Eğitim alanında, iki ülke arasında bilgi ve beceri transferi sağlamak için “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı. Bu kapsamda Azerbaycan’da görev yapan Mesleki ve Teknik Eğitim alanında bilgi ve tecrübe paylaşımına esas öğretmen eğitimi düzenlendi. Azerbaycanlı öğretmenler İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, ilçe milli eğitim müdürlerinin, okul müdürlerinin, akademisyenlerin ve öğretmenlerin sunumları ile bilgi alışverişinde bulunacak ve Mesleki ve Teknik Anadolu liselerini yakından inceleyip ziyaret etme fırsatı bulacak.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür yaptığı konuşmada; Azerbaycan’dan gelen öğretmenleri İzmir’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ve kardeş ülke Azerbaycan’ın sahip olduğu güzel ilişkilerin eğitim alanında da yaygınlaştırılmasından memnun olduğunu sözlerine ekledi.

 

Törenden sonra 2 hafta eğitim alacakları okullara giden Azerbaycanlı öğretmenlerin Mesleki ve Teknik Eğitim alanında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmaları, öğretmen eğitimi kapsamında meslek liselerindeki işleyiş hakkında bilgi edinmeleri ve ülkelerine döndükleri zaman edinmiş oldukları bilgileri yaygınlaştırmaları hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni