Karşıyaka Çocuk Belediyesi Yeni Üyelerini Bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından, ilçe yönetiminde çocuklara doğrudan söz hakkı tanımak amacıyla kurulan ‘Çocuk Belediyesi’ yeni üyelerini bekliyor. İlçede ikamet eden 10-14 yaş aralığındaki tüm çocuklara açık olan Karşıyaka Çocuk Belediyesi’ne katılmak için 20 Ekim’e kadar Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Alaybey Mahalle Merkezi, Cumhuriyet Mahalle Merkezi, İmbatlı Mahalle Merkezi, Kemal Anadol Mahalle Merkezi, Nergiz Mahalle Merkezi ve Yalı Mahalle Merkezi’ne başvuru yapılabilecek.

 

Üye kayıtlarının tamamlanmasının ardından başkanlık seçimi gerçekleştirilecek ve yönetim belirlenecek. Daha sonra iklim değişikliği, eğitim, kültür-sanat ve spor gibi farklı alanlarda komisyonlar kuracak olan çocuklar, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve ekibi ile birlikte çalışarak kente ve çocuklara dair projeler üretecek.

 

“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Pandemi ve yaz döneminde çalışmalarını çevrim içi olarak yürütebilen Çocuk Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte çok daha aktif hale gelmesini amaçladıklarını belirten Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ela Hızlı “Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın vizyonu doğrultusunda, çocuklarımızı kent yönetimine dahil etmek amacıyla kurulan Çocuk Belediyemiz için yeni dönem kayıtları başladı. Bu dönemde çocuklarımızın çok etkin bir şekilde belediye yönetimine dahil olmasını hedefliyoruz. Bunun için karar alma süreçlerinde bizzat görev alacaklar; hayal ettikleri gibi bir kent yaratmak için proje ve çözümler üretecekler. Bizler de çocuklarımıza ihtiyaç duydukları her türlü desteği sağlayacak, her zaman yanlarında olacağız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni