Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, eğitimde vites yükseltti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı KOBİTEM ekipleri eğitimlere devam ediyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM), vatandaşlarımızın yangın, afet ve benzeri acil durumlara karşı hazırlıklı olması için eğitimlerine devam ediyor. 7’den 70’e tüm halkın bilinçlendirilmesi için yapılan eğitim faaliyetlerinde Büyükşehir İtfaiyesi geniş kesimlere ulaşıyor.

 

MİNİK ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE

KOBİTEM eğitmenleri, Maya Kreş ve Gündüz Bakımevini ziyaret etti. Minik öğrencilere hem itfaiyecilik mesleği tanıtımı yapıldı, hem de acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğiyle ilgili bilgiler aktarıldı. Yangın durumunda doğru hareket tarzı, acil tahliye durumlarında dikkat edilmesi gereken hususlar, çocuklara uygulamalı olarak gösterildi.

 

ULAŞIM ŞOFÖRLERİNİN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Kocaeli’nde hizmet veren ulaşım araçlarının şoförlerine yönelik eğitimler de devam ediyor. Bu kapsamda şoförlere acil durum ve yangın eğitimleri İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından veriliyor. Şoförlere yangın ve acil durumlarda seyir esnasında güvenlik, ulaşım vasıtalarının acil durumlarda tahliyesi ve olası yangınlara müdahale konularında bilgiler aktarılıyor.

 

ACİL DURUM EKİP EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

İlgili mevzuat hükümleri uyarınca kurulması gerekli olan Acil Durum Ekiplerinin eğitimleri de KOBİTEM tarafından veriliyor. İşletmelerde kurulu bulunan ekiplere verilen son eğitim Kartepe ilçesinde kurulu bulunan MAGNA Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş. acil durum ekiplerine verildi. Eğitimlerde yanma ve yangın, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, kişisel koruyucu donanım, yangına müdahale ekipmanı ile ekip organizasyonu ve fiili söndürme uygulamaları gerçekleştirildi.

 

EMNİYET TEŞKİLATINA ACİL DURUM EĞİTİMLERİ

Eğitim ve seminerler kapsamında gelen taleplere istinaden Körfez ve Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerine de acil durum eğitimleri verildi. Yanma ve Yangın ile Acil Durumlarda Doğru Hareket Tarzı konularında bilgiler aktarılırken Taşınabilir Yangın Söndürücülerin Kullanımı ile ilgili teorik bilgiler aktarıldı, ayrıca uygulamalı söndürme çalışmaları da yapıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni