TEGV’den İzmir Çiğli Eğitim Parkı’na Tasarım ve Beceri Atölyesi

27 yılda 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), İzmir Çiğli Eğitim Parkı’na Prof. Dr. Tolga Köroğlu adına yaptırılan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” 27 Kasım Pazar günü gerçekleşen törenle açıldı.

 

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) İzmir Çiğli Eğitim Parkı’na Prof. Dr. Tolga Köroğlu adına yaptırılan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” 27 Kasım Pazar günü gerçekleşen törenle açıldı. Törene İzmir Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Nihal Demir Çoban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Altan, eğitim gönüllüsü Prof. Dr. Gürsü Kıyan, Prof. Dr. Tolga Köroğlu’nun eşi Dr. Özge Altun Köroğlu, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV Mütevelli Heyet Üyesi Efe Aydan ile veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

 

“İyi ki TEGV var”

Törende konuşan İzmir Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Nihal Demir Çoban, şunları söyledi:

“Dezavantajlı köylerde 15 yıl öğretmenlik yaptım. İzmir’de de son altı yıl Güzeltepe Mahallesi’nde öğretmendim. Alanım bilişim ve robotik kodlama. Çok zor koşullarda çocuklarla turnuvalara gittik. O erişime, imkanlara ulaşmak çok zordu. Tolga Bey’in adının böyle bir atölyede yaşıyor olması o kadar değerli ve kıymetli ki. Fırsat eşitliğinin altını kalın çizgilerle çizildiği bir atölye. İyi ki TEGV var. Tolga Hocamın adı hep yaşasın, var olsun.”

 

“Değdiğiniz her çocuk bir kıymet”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Altan, “Çocuklarımız, açılışını yaptığımız bu atölye ile yepyeni bir bakış açısı ve kazanımlar elde edecekler. Bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumda mutlaka her şeyi söküp içine bakmayı isterdim; çok çarpıldım. Hobi olarak cihaz geliştirmeye çalışıyordum. Bugünkü imkanlarla yetişmiş olsaydım insanlara daha fazla katkı verebilirdim diye düşünüyorum. TEGV’e ve gönüllülerine şükranlarımı sunmak istiyorum. Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Değdiğiniz her çocuk bir kıymet” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

“Çocuklarımızın teknolojiye değerek yetişmelerini arzu ediyoruz”

Atölyenin açılışında konuşan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, şunları söyledi:

“Bugün aramızdan çok zamansız ayrılan Prof. Dr. Tolga Köroğlu, adını sonsuza kadar yaşatmak üzere kurulmuş olan ve bugün açılışını gerçekleştireceğimiz tasarım ve beceri atölyesi için bir araya geldik. Kendisini tanıma fırsatı bulamadım ama yakınlarından dinledim; özgeçmişini okudum. Pırıl pırıl bir doktor. Mekânı cennet olsun, bir kez daha ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.  Prof. Dr. Gürsu Kıyan, çok yakın arkadaşı Tolga Hoca için anısını yaşatmak üzere bir proje düşündüğünde bilime, fene, teknolojiye yatkın bir proje olması konusunda birleştik. Bugün Tolga Hocamız adını taşıyacak 26’ncı Tasarım ve Beceri Atölyemizi açıyoruz. Bilindiği gibi TEGV’de 6-14 yaş grubu çocuklarımızla çalışıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız Cizre’den Giresun’a, Mersin’den Antalya’ya, Tekirdağ’dan Van’a, Hakkari’ye aynı imkanlarda yetişsinler. Biz fırsat eşitliğinden bunu anlıyoruz. Bu atölyelerde çocuklarımız teknolojiye dokunuyorlar, eğlenerek öğreniyorlar. 3D yazıcısıyla robotlar yapacaklar, kodlamayı öğrenecekler. Atölyemizde çocuklarımız yetiştikçe rahmetli Tolga Hocamızın da huzur içinde yatmaya devam edeceğine inanıyor, hepinize ilgi ve destekleriniz için teşekkür ediyorum.”

 

“1550 kişiden bağış toplandı ve bu atölyenin yapılması sağlandı”

Prof. Dr. Tolga Köroğlu’nun arkadaşı ve eğitim gönüllüsü Prof. Dr. Gürsü Kıyan, şöyle konuştu:

“Kısaca Prof. Dr. Tolga Köroğlu’nu size tanıtmak istiyorum. Ben asistandım ve Tolga da öğrenciydi. Öğrenci olarak hayatını hastanede geçirdi. Evi yakın olmasına rağmen hastanede yatıyordu. Yeni doğan ünitesinin tüm teknik sorumlusu oydu. Zaman içinde tüm yeni doğan ünitesinin teknik işlerini o bilir oldu. Yazın tatile gitse sistem çökecek kadar ona bırakılmıştı. 6’ncı sınıfa geldiğinde tıbbi işleri de üstlenmeye başlamıştı. Asistanlara şöyle derdi: ‘Bu gece prematüre bir bebek doğacak. Doğmadan önce bana haber verin.’ Asistanlar da bu heyecanın yanında neyse ki Tolga var diyerek rahatlarlardı. Böyle başlamış bir doktorluk macerasıydı. Doktorluk bilgi, teknoloji gerektiren bir meslek. Aynı zamanda mesleğe kendinizi vakfetmeniz gerekiyor. Bebekler bir canlıdır ve size emanet edilmiştir. Bunu da hissetmeniz lazım. Tolga iyi bir doktordu. Teknolojiye merakı vardı. Çocuklarla geçmiş yaşam ve teknoloji merakını düşündüğümüzde onun adının yaşaması için en uygunu böyle bir atölye olurdu. TEGV’e bu fırsatı verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Koşu kampanyasında Tolga’nın Marmara Üniversitesi’nden, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden ve dostlarından oluşan 77 kişi koştu. ABD’den, Kanada’dan değişik ülkelerden koşanlar da oldu. 1550 kişiden bağış toplandı ve bu atölyenin yapılması sağlandı.” 

 

“Emeği geçen herkese ailesi olarak teşekkür ediyorum”

Prof. Dr. Tolga Köroğlu’nun eşi Dr. Özge Altun Köroğlu, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 

“Tolga çocuk yoğun bakım uzmanıydı. Ben de yeni doğan yoğun bakım uzmanıyım. Ege Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak görev yapıyorum. Bilim, teknoloji ve çocuğun Tolga’nın en önem verdiği şeyler olduğunu herkes bilir. Bu şekilde isminin yaşatılacak olması sebebiyle bu projede emeği geçen başta Gürsü ağabeyim olmak üzere herkese ailesi olarak çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız”

 

“Tüm bağışçılara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum”

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Efe Aydan, yaptığı konuşmada “Bugün burada açılan tasarım ve beceri atölyesi Tolga Bey’e yakışan bir etkinlik odası. Emeği geçen herkese, tüm bağışçılara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

Atölyeler çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme konularında geliştiriyor

TEGV’in 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurduğu Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. Çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni