Zekâ oyunları ile kendilerini tanıyorlar

KO-MEK’te zekâ oyunları başlangıç düzeyi eğitimi alan çocuklar, okul derslerinde de zorlanmadan daha hızlı ve doğru çözümler buluyor

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) 362 farklı branşta eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Meslek ve sanat eğitim kurslarının yanı sıra bireysel gelişim kurslarına da önem veren KO-MEK, Zekâ Oyunları Başlangıç Düzeyi kursları ile hem yetişkinlere hem de çocuklara eğitim veriyor.

 

OKUL ÇOCUKLARI İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Yahya Kaptan Kurs Merkezinde verilen eğitimler okul çağında olan çocuklar için önemli bir fırsat oluyor. Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleşen eğitimlerde çocuklar ve yetişkinler eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarıyor. Hafta içi ve hafta sonu verilen eğitimlere 60 kursiyer katılarak KO-MEK’li olmanın ve ücretsiz eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor. 

 

BİREYSEL GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ

Toplamda 150 saatlik bir eğitim alan Zekâ Oyunları Başlangıç Düzeyi Kurs Programını tamamlayan kursiyerler eğitim sonunda; eğitici zekâ oyunları ile tanışması, sıralı düşünme becerilerini kazanması, planlı hareket etme becerisi kazanması, analitik ve sistematik düşünme becerisini geliştirmesi; düşünme, bilme, algılama, tanıma, soyutlama, gruplama, kavram geliştirme, hatırlama gücü, akıl yürütme, akılda tutma, dikkatini yoğunlaştırma, organlar arası eşgüdüm, problem çözme, yaratıcılık gibi pek çok becerinin gelişmesini sağlaması; problem çözme becerilerini geliştirmesi, tek başına oynadığı oyunlar ile sabır ve hırs duygularındaki deneyimi ile birlikte kişisel duygusal zekâsında gelişim sağlaması, İki ve daha fazla oynadığı kişiler ile oyunlarında kazanma, kaybetme, takım çalışması ve işbirliği alanlarındaki tecrübesi ile birlikte sosyal duygusal zekâsında gelişim sağlaması, sosyal ve duygusal zekâsının gelişmesi, ekip çalışmasına yatkınlığının artması; Farklı yönergeleri alıp uygulayabilme becerilerinin gelişmesi, el göz koordinasyonu, şekil zemin ilişkisi ve şeklin mekândaki konumu alanlarındaki becerilerinde gelişme sağlaması, orijinal, esnek ve akıcı düşünebilme ile üretken düşünme becerisi kazanması, Stratejik düşünme becerisini geliştirerek ikili oyunlar oynaması; Kısa ve uzun süreli belleklerinde gelişim sağlanması, zekâ potansiyellerini tanımasına ve gelişimine katkı sağlaması, Gelişim alanlarını takip etme imkânı sağlaması, hayata hazırlanmalarına katkı sağlaması, empati duygusunun gelişmesi, başarısızlıklarda yılmamayı ve tekrar denemeyi öğrenmesi ve eğlenceli bir eğitim modeline kavuşması amaçlanmıştır.

 

ÇOCUKLAR BU EĞİTİMİ ÇOK SEVDİ

Oldukça neşeli bir ortamda alanında uzman eğitmenler eşliğinde eğitim alan çocuklar oyun sırasında arkadaşları ile mücadele etmenin kendi gelişimleri için çok iyi olduğunu ifade ederek yapılan uygulamaların okuldaki eğitimlerde özellikle matematik dersinde yardımcı olduğunu belirttiler. Hızlı düşünme, doğru karar verme konusunda Zekâ oyunları başlangıç düzeyi eğitimlerinin faydalı olduğunu anlatan çocuklar KO-MEK’e teşekkür ettiler.

 

ONLİNE BAŞVURU İÇİN

Siz de 12 ilçede 43 kurs merkezinde verilen eğitimlere katılmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni