Akım Metal Ar-Ge ekibinin geliştirdiği “İSG Yazılımı” Dijital Gen ile piyasaya sürülecek!

Akım Metal Ar-Ge ekibinin geliştirdiği “İSG Yazılımı” Dijital Gen’in hizmet ve yazılım alanındaki saha tecrübesiyle birleştirilerek geliştirilen proje; özellikle iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında firmaların yükümlülüklerini yürütebilecekleri, takip ederek olası iş kazalarını önleyebilecekleri bir yazılım olarak büyük önem taşıyan taşıyor.

 

“Yönetilebilir sistemlerle iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan tedbirlerde de dijital dönüşüm mümkün”

Tüm dünyada iş güvenliği ve sağlığı adına yürütülen çalışmaların amacı; çalışanları korumak, üretim güvenliğini sağlamak ve işletme güvenliğini desteklemektir. Düzenli ve tedbirli bir iş hayatının izlenebilmesi ve oluşabilecek iş kazalarının önüne geçilmesi için iş sağlığı ve güvenliği son derece önem arz etmektedir. Bununla birlikte iş sağlığı ve güvenliği kanun kapsamında ele alınmış ve bu doğrultuda işyerlerine belirli yükümlülükler getirilmiştir. İşverenlere bu anlamda düşen yükümlülükler bulunmakla birlikte, gereği yerine getirilmediği durumlarda ise cezai yaptırımlar söz konusu olabilmektedir.

 

Yönetilebilir sistemler ile firmaların dijital dönüşümlerine katma değerli yazılımlar sunan Dijital Gen Kurucusu Sercan Kasım, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi, “Akım Metal A.Ş. bünyesinde AR-GE ekipleri tarafından geliştirilen "İSG Takip Yazılımı" konusunda iş ortaklığı protokolü imzaladık. İş güvenliği ve sağlığı konusunda, özellikle uygunsuzluk bildirimlerinin bir sistem üzerine inşa edilmesini, takip edilebilir bir sistem ile iş güvenliği uzmanı arkadaşlarımızın ve firmaların bu konudaki hassasiyetlerine çözüm sunuyor olacağız. Bu firmalara sadece iş güvenliği konusunda değil, gereksiz zaman kayıplarının da önüne geçerek maliyet avantajı sağlayacağı gibi, iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında yürütülen dijital bir dönüşüm hamlesidir. Olası iş kazalarını önlemek elimizde ve bunu firmalar bazında bir kültür eki haline getirmek istiyoruz. 2023 yılı ile birlikte adından sıkça söz ettirecek olan bu yazılımın hepimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

“İSG kapsamında istek ve ihtiyaçlara her zaman cevap verebilen yeni nesil bir uygulama”

Geleneksel ve kalıplaşmış bazı çözümlerin sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Kasım, “Akım Metal Ar-Ge ekibi ile uygulamanın İSG kapsamında istek ve ihtiyaçlara her zaman cevap verebiliyor olmasını önemsiyoruz ve (uygulamayı) bu alanda sürdürülebilir bir yapıya sahip teknoloji gereksinimlerini karşılayacak şekilde geliştirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

 

45 yıllık işleme tecrübesine sahip Akım Metal, Tuzla–İstanbul’daki işletmesinde beyaz eşya, otomotiv, endüstriyel motor, havacılık ve savunma sanayi sektörlerine metal işleme ve metal enjeksiyon ile parça imalatı yapmaktadır. 2011 yılı itibariyle yeni ürünler üzerine çalışmak, pazarda farklılaşmak adına Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren Akım Metal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sunduğu teşvikle kurulan Ar-Ge merkezini kurdu. 

 

Ar-Ge Merkezi ile beraber Elektrik-Elektronik ve Mekatronik konularında çeşitli mühendislik, laboratuvar ve üretim yeteneklerini geliştirmeye devam eden Akım Metal, daha ileri teknolojide çözümler sunmayı hedeflemektedir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni