İzmir, tam not aldı

15 yıl sonra bir Avrupa Kupası serisine ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, EUROCUP 2 için Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’ndan geçer not aldı.

2008 yılında Andre Vergauwen Cup’a ev sahipliği yaparak tekerlekli sandalye basketbolunda ilk uluslararası organizasyonunu düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 yıl aradan sonra bir Avrupa Kupası serisine daha ev sahipliği yaparak Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’ndan (IWBF) tam not aldı. 10-11 Mart 2023 tarihlerinde Tekerlekli sandalye basketbolunda Avrupa’nın en önemli kupaları arasında yer alan EUROCUP 2’nin A Grubu maçları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Celal Spor Salonu’nda oynandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün yanı sıra Fenerbahçe Göksel Çelik ile Fransa’dan Meylan Grenoble Handibasket, Polonya’dan Orto-Medico Scyzory Kielce ekipleri 10-11 Mart tarihlerinde kıyasıya mücadele verdi.

Grup lideri Fenerbahçe oldu
EUROCUP 2 A Grubu birincilik maçında Fenerbahçe Göksel Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nü 69-56 mağlup etti ve grup birincisi oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe, İspanya’daki EUROCUP 2 finallerine, ikinci olan İzmir BBSK da 27-30 Nisan’da Yalova’da yapılacak EUROCUP 3 final grubuna katılma hakkı kazandı.

Büyük heyecan yaşandı
İzmir’in tekerlekli sandalye basketbolunda 15 yıl aradan sonra bir tekrar bir Avrupa Kupası ayağına ev sahipliği yaptığını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, “Başkanımız Tunç Soyer’in öncülüğünde İzmir’i spor kenti yapma yolunda ilerliyoruz. 15 yıl sonra tekerlekli sandalyede çok önemli bir Avrupa Kupası serisine ev sahipliği yaptık. İki gün boyunca tüm maçlar centilmence geçti ve çok keyifli anlar yaşandı. Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu tarafından olumlu geri dönüş aldık. İzmir’in sporun her branşında uluslararası organizasyon yapabilme gücünü bir kez daha göstermiş olduk. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile İzmir Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile görev alan tüm personel ve gönüllüle rimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni