Küresel Ticari Sigorta Fiyatları 2022 Yılının Üçüncü Çeyreğinde Yüzde 6 Arttı

Müşterilerinin sektörlerine özel riskleri etkili bir şekilde yönetmeleri için yaratıcı çözümler sunan Marsh’ın yayınladığı ‘Küresel Sigorta Piyasa Endeksi’ne göre küresel ticari sigorta fiyatları, ılımlı artış trendini sürdürerek 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 6 artış gösterdi. Siber sigorta oranlarında ise artış ilk çeyreğe göre daha yavaş olsa da artmaya devam ediyor.

 

Dünyanın lider sigorta brokeri ve risk danışmanı Marsh’ın açıkladığı Küresel Sigorta Piyasası Endeksi’ne göre, küresel ticari sigorta fiyatları 2021’in ilk çeyreğinden itibaren gösterdiği ılımlı artış trendini sürdürerek 2022'nin üçüncü çeyreğinde yüzde 6 arttı. 2’inci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 9 olmuştu.  

 

Birçok bölgede fiyat artışları, belirli finansal ve profesyonel sigortalar alanlarındaki artış hızının yavaşlaması ile dengelendi. ABD’de görülen yüzde 5’lik artış, (2022'nin ikinci çeyreğinde oran yüzde 10 idi), ortalama fiyat artışlarının en gerisinde kalan oran oldu. İngiltere’de fiyatlar yüzde 7 (yüzde 11'den düşüş), Pasifik'te yüzde 5 (yüzde 7'den düşüş), Asya'da yüzde 2 (yüzde 3'ten düşüş), Latin Amerika ve Karayipler'de yüzde 5 (2’inci çeyrek ile aynı) ve Kıta Avrupası'nda yüzde 6 (önceki iki çeyrek ile aynı) arttı.

 

Raporda öne çıkan bazı önemli bulgular şöyle;

 

  • Küresel sabit kıymet sigortası fiyatları, bir önceki çeyrek ile aynı şekilde 2022'nin üçüncü çeyreğinde de ortalama yüzde 6 arttı. Sorumluluk sigortaları fiyatları, önceki çeyrekteki yüzde 6'ya kıyasla ortalama yüzde 4 arttı.
     
  • Küresel Sigorta Piyasası Endeksi ilk kez siber sigorta verilerini finansal ve profesyonel sigortalardan ayırarak yayınlıyor. Küresel olarak, siber sigorta fiyatları üçüncü çeyrekte yüzde 53 arttı. En büyük siber sigorta pazarları olan ABD ve Birleşik Krallık’ta fiyatlar sırasıyla yüzde 48 ve yüzde 66 arttı. Bir önceki çeyrekte yine sırasıyla yüzde 79 ve yüzde 68 artış görülmüştü.
     
  • Siber sigorta verilerinin hariç tutulması sonucu 2017'den bu yana ilk kez, finansal ve profesyonel sigortalardaki genel fiyatlar ikinci çeyrekteki yüzde 16'lık artışa kıyasla (bu rakam siber sigorta fiyatlarını da içeriyordu), üçüncü çeyrekte yüzde 1 düştü. 
     
  • Enflasyon endişeleri nedeniyle sigorta bedeli değerleme konusu, yenileme sürecinde sigortacılar için bir odak noktası olmaya devam ediyor.
     

Rapor sonuçlarını değerlendiren Marsh Türkiye Eş CEO’su Yeşim Aksüt, şunları söyledi: “Küresel iş ortamı, müşteriler için zorlu olmaya devam ediyor. Devam eden enflasyon ve jeopolitik istikrarsızlık tüm sektörleri etkiliyor. Bu değişken ortamda mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için müşterilerimizle yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca alternatif çözümler de dahil olmak üzere riskleri doğru değerlendirmek ve ele almak için mevcut tüm seçenekleri müşterilerimizle birlikte gözden geçiriyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni