Naturelgaz’ın FAVÖK’ü 2022 yılı üçüncü çeyreğinde 602,4 milyon TL’ye ulaştı

Naturelgaz’ın brüt karı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 597 artışla 659,4 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin FAVÖK’ü ise yüzde 849 artışla 602,4 milyon TL oldu. 

 

Taşımalı doğal gaz pazarında faaliyet gösteren Global Yatırım Holding A.Ş. iştiraki Naturelgaz, 2022 yılı ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

 

2022 yılı ilk dokuz ayında Naturelgaz'ın satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 495 artarak 2,415,5 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Şirketin toplam satış hacmi ise yüzde 17 oranında artarak 163,2 milyon Sm3 seviyesine yükseldi. 

 

Şehir Gazı iş kolunda, boru hattı şebekesine bağlı olmayan ilçe ve beldelerin doğal gaz ihtiyacını karşılamak amacıyla, doğal gaz dağıtım şirketlerine taşımalı yöntem ile doğal gaz satışı yapan Naturelgaz’ın bu işkolundaki satış hacmi, yılın ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 72 artışla 44,3 milyon Sm3 seviyesine yükseldi. Toplam satış hacmi artışına önemli bir katkı da Dökme CNG işkolundan geldi. Dökme CNG satış hacmi yılın ilk dokuz ayında 11 artışla 112,7 milyon m3 seviyesine yükseldi.

 

Naturelgaz’ın brüt kârı 2022 yılı ilk dokuz ayında 597 oranında artışla 659,4 milyon TL oldu. 2022 yılı ilk yarısında 258,9 milyon TL faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr (‘FAVÖK') elde eden Naturelgaz’ın ilk dokuz aylık FAVÖK’ü, bir önceki yılın aynı dönemine göre 849 artışla 602,4 milyon TL’ye ulaştı. 

 

Brüt karlılık ve FAVÖK’te bir önceki yılın aynı dönemine göre gerçekleşen büyüme; hacim artışı, artan şehir gazı satışları ile mevsimsellik etkisinin önemli ölçüde azalması ve bu sayede maliyetlerin etkin bir şekilde yönetilmesi, doğal gaz endeksinde beklentilerin üzerinde gerçekleşen artışların etkisi ile oluşan fiyat farkı etkileri ve optimizasyon çalışmaları sonucunda gerçekleşti. 

 

Naturelgaz’ın geçen yılın aynı döneminde 20,7 milyon TL olan dönem net kârı ise, 2022 yılı ilk dokuz ayında 503,5 milyon TL’ye ulaştı.

 

‘Taşımalı doğal gaz pazarındaki konumumuzu güçlendirmeye ve faaliyetlerimizi çeşitlendirmeye devam edeceğiz’

Şirketin 2022 yılı ilk dokuz ayındaki finansal ve operasyonel performansını değerlendiren Naturelgaz Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan “Önceki yıllarda attığımız stratejik adımlar ile güçlendirdiğimiz finansal yapımız ve mevsimsellik etkisinden arındırdığımız iş modelimizin meyvelerini, 2022 yılı ilk dokuz ayındaki başarılı finansal sonuçlarımız ile alıyoruz. Yılın ilk yarısındaki başarılı finansal performansımızı, üçüncü çeyrekte daha da iyileştirerek sürdürdük.

 

2022 yılı ilk dokuz ayında 602,4 milyon TL FAVÖK, 503,5 milyon TL dönem net kârı elde ederek, oldukça önemli bir büyümeye imza attık. Geçen yılın aynı dönemine göre hedeflerimizin üzerinde gerçekleşen üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarımız ile taşımalı doğal gaz pazarındaki öncü konumumuzu güçlendirmeye ve faaliyetlerimizi çeşitlendirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni