Sektörün ilk B2B fuarı Agroshow Eurasia, Tüyap’ta açıldı

Tarım makineleri ve teknolojileri sektöründe tamamen yabancı ziyaretçilere odaklanan Türkiye’nin ilk B2B fuarı AgroShow Eurasia, “Avrasya’nın ihracat kapısı, İstanbul’dan tüm dünyaya” sloganıyla ziyaretçileriyle buluştu. 

 

Fuarın açılışına Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de katılarak açılış kurdelesini protokol ile beraber kesti.

 

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7-10 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan fuar, Avrasya coğrafyasına yeni bir vizyon kazandırırken, Türkiye’nin de tarım makineleri ihracatına önemli katkılarda bulunacak. 

 

Yurt dışından potansiyel distribütör adayları ve tarım makineleri ithalatı yapan firmalar, yurt içinden ise bayiler, profesyonel yöneticiler ile tarım makineleri dış ticaret şirketleri, araştırmacılar ve akademisyenlerin ilk kez katılımcılar ile buluşacağı fuar, 7 Aralık Çarşamba günü İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu ve sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

 

Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliği ile düzenlenen fuar; tarım makineleri ve teknolojileri sektöründe Türkiye’nin ilk B2B fuarı olarak dikkat çekiyor. Agroshow Eurasia, uluslararası profesyonel ziyaretçilere odaklanıyor. Önemli üretici ve ihracatçı firmaların katılımcı olarak yer aldığı fuara, 3.000’in üzerinde yabancı ziyaretçi bekleniyor. 

 

Fuarda sergilenecek olan tarım makineleri, sera teknolojileri, sektörel start-up’ların yanı sıra fuarın dikkat çeken bir diğer yanı ise sektörün yan sanayisini de bir bütün olarak kapsaması. Cıvata, zincir, kayış-kasnak gibi genel yedek parçalardan boya, motor yağı gibi kullanım ve sarf malzemelerine; test ve belgelendirme hizmetlerinden otomasyon sistemlerine kadar tarım makinelerine dair ne varsa profesyonel ziyaretçiler tarafından gözlemlenebilecek.

 

“Fuar ülkemize üretim, istihdam ve ihracat olarak geri dönecek”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Türkiye’nin ilk B2B fuarı olan AgroShow Eurasia fuarının başarıya ulaşacağına inandıklarını ifade ederek, “Tarım sektörü stratejik bir alandır. Bu sektörün vazgeçilmez olduğunu küresel ısınma, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı sırasında çok net şekilde gördük. Bu anlamda tarım sektörünün gelişimi açısından fuarları çok önemsiyoruz. Biz; fuarları bir nevi kantar, terazi olarak görüyoruz. AgroShow Eurasia fuarının da tarım sektörüne önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Fuarda stant açan katılımcılar ziyaretçilerle birebir şekilde ilgileneceklerdir. Bu da ülkemize üretim, istihdam ve ihracat olarak geri dönecektir” dedi. 

 

Fuarda 3.000’in üzerinde yabancı ziyaretçiyi ağırlayacağız”

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, AgroShow Eurasia fuarının ilk kez ziyaretçilerle buluşacağı belirterek, “2022 yılının başından bu yana, Konya, Eskişehir, Samsun, Bursa ve Adana’da Tarım-Hayvancılık Fuarları gerçekleştirdik. Bu fuarlarda 24 ülkeden 962 katılımcı firmayı, 101 ülkeden 620 bin 483 ziyaretçiyle bir araya getirdik. AgroShow Eurasia fuarında ise tarım makineleri ve teknolojileri sektöründe tamamen yabancı ziyaretçilere odaklanıyoruz.  Bu kapsamda da fuarda; 80 marka katılımcı yer alacak, 60 ülkeden 3.000’in üzerinde de yabancı ziyaretçiyi ağırlayacağız. Başta Avrupa olmak üzere Asya, Ortadoğu ve Afrika’dan çok sayıda ziyaretçiyi fuarımızda ağırlamayı ve gerçekleştirilecek ticari ikili iş görüşmeleri ile ihracat potansiyeli olan firmalarımızın ürünlerini tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Başta Bakanlığımız olmak üzere iş birliği yaptığımız TARMAKBİR’e ve fuara katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum ’’ dedi. 

 

TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal ise tarım makinesi endüstrinin geçtiğimiz sene yaklaşık 1,5 milyar dolar seviyesinde ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “2001 yılında 31. sırada olan ve toplam dünya ihracatından sadece binde 3 pay alan Türkiye, 2021 yılını 15. sırada tamamlamış ve toplamdan aldığı payı yüzde 1,7’ye yükseltmiştir. Tarım makineleri ihracatında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefine doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz. Türk makine endüstrisi, ambalaj makinelerinden, takım tezgâhlarına, motor ve türbinden iş makinelerine kadar 21 alt sektörü içinde barındırmaktadır. Genel makine endüstrisinde 30 bine yaklaşan çalışanla ‘istihdamda’ üçüncü, 3 milyar 650 milyon dolar ‘üretim değeriyle’ ikinci, 3 milyar 100 milyon dolar ‘iç pazar değeriyle’ dördüncü, yüzde 76’lık ‘iç pazardaki yerlilik oranıyla’ da üçüncü sırada yer alan endüstrimiz, gelişimini ara vermeden sürdürmeye devam etmektedir. Türkiye’nin tarım makineleri ihracatına önemli katkılarda bulunacağına inandığımız fuarın tüm katılımcılara ve ziyaretçilere başarılı ve bereketli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Fuar, dört gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arası ziyaret edilebilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni