TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Akademi Ziyaretlerine Demir Grup Sivasspor ile Devam Etti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Altyapı Akademileri Projesi kapsamında Altyapı Akademilerinde Türkiye Modeli oluşturmak ve sürdürebilmek adına gerçekleştirdiği kulüp akademileri ziyaretlerine Demir Grup Sivasspor ile devam etti. 

Futbol Akademisi projesi kapsamında daha önce Belçika ve Hollanda kulüpleri ve federasyonlarının yanı sıra Trabzonspor, Bitexen Giresunspor, 1461 Trabzon, Altınordu, Galatasaray, Fraport TAV Antalyaspor, İstanbul Başakşehir FK, Beşiktaş, Corendon Alanyaspor MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Ankara Keçiörengücü, Ankara Demirspor, Ankaraspor, Etimesgut Belediyespor, Gaziantep FK, Çorum FK, Yılport Samsunspor, Adana Demirspor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Karbel Karaköprü Belediye Spor ve Şanlıurfaspor kulüplerini ziyaret eden Büyükekşi, bugün de Demir Grup Sivasspor Kulübü’nü ziyaret ederek altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Demir Grup Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve kulüp yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette TFF Başkanı Büyükekşi’ye Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin eşlik etti. Kırmızı beyazlı kulübün tesislerinde incelemelerde bulunan Büyükekşi, altyapı çalışmaları hakkında Başkan Otyakmaz ve alt yapı koordinatörü Murat Dizdar’dan bilgi aldı.

TFF Başkanı Büyükekşi: “Sivasspor altyapı akademi konusunda da birçok kulüpten daha önce yol almış”

Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, 3 sezondur Avrupa kupalarında mücadele eden Demir Grup Sivasspor’un ülke puanına önemli katkılar yaptığını belirterek, tebrik etti.

Başkan Büyükekşi, Federasyon olarak Akademi projesini çok önemsediklerinin altını çizerek, “Kulüplerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de Sivas’a geldik. Sivasspor’un çok güzel tesisleri var. Akademi konusunda da birçok kulüpten daha önce yol almışlar. Bu güzel tesislerde yetenekli oyuncuları var. Türk Milli Takımı’na her yıl çeşitli yaş kategorilerinde 13-14 tane oyuncu veriyorlar. Sivasspor’a hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda başarılar diliyorum. Akademi projesi için de yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Türk futbolunun kalkınması için kendi öz kaynaklarımıza dönebilmek ve kendi yeteneklerimizi keşfedip takımda oynatabilmek çok önemli. İnşallah birkaç yıl içinde Süper Lig ve 1. Lig takımlarımız akademi konusunda aynı yere gelecek. Bu konuda Sivasspor bir adım önde.” dedi.

Demir Grup Sivasspor Başkanı Otyakmaz: “Uzun Vadeli Projelerinde Mehmet Büyükekşi’ye Destek Vermeye Devam Edeceğiz”

Demir Grup Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kulüplerin sorunlarını yakından bildiğini belirterek, “Biz de baştan beri kendisine destek veriyoruz. Uzun vadeli projelerinde de kendisine destek vermeye devam edeceğiz. Bütün tesisleri yerinde görmek gibi güzel bir uygulaması var. Sivas’a geldiği için kendisine şükranlarımız sunuyorum.” diye konuştu.

Büyükekşi’den, Sivas Belediyespor’a ziyaret

Öte yandan Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyet, Demir Grup Sivasspor ziyaretinin ardından TFF 2. Lig Kulübü Sivas Belediyespor Kulübünü de ziyaret etti. TFF heyetine ziyaret sırasında Sivas Belediyespor Kulübü Başkanı Hakan Genç ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. 

Mehmet Büyükekşi, başkan Hakan Genç’ten kulüp hakkında bilgi alıp Sivas Belediyespor’un Muhsin Yazıcıoğlu Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. TFF Başkanı, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Tesisleri’nde düzenlenen ilkokullar arası geleneksel futbol turnuvasını takip edip, küçük sporcularla sohbet etti.

Büyükekşi, Sivas Belediyespor’u ziyaretinde kulüp başkanı Hakan Genç’e sırtında isminin yazılı olduğu Milli Takım forması hediye etti. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni