Online Masal Okuma

Bir Masal , tipik olarak cüceler, elfler, periler, devler, goblinler, deniz kızları, Konuşan hayvanlar, troller, tek boynuzlu atlar veya cadılar gibi folklorik karakterleri ve genellikle sihir veya büyüleri içeren bir hikayedir. Masallar, “fantezi” unsurları içermeleri ile efsane ve fabl gibi diğer halk anlatılarından ayırt edilebilir; ancak, Tolkien dahil olmak üzere bazı bilim adamları, peri masalları ve efsaneler arasındaki ayrımın yapay olduğunu savundular.

Masal Tarihçesi

Masallar , sözlü gelenekleredayanan yüzyıllardır var. Hikayeler nesilden nesile aktarıldı ve sonunda yazıldı ve yayınlandı. En popüler peri masallarının çoğu ilk olarak 18. ve 19. yüzyıllarda kaydedildi, ancak bazıları daha da eskiye dayanıyor.

Masalların tarihi ilginç gerçekler ve önemsiz şeylerle doludur. Örneğin, “Külkedisi”nin en eski masallardan biri olduğunu biliyor muydunuz? 9. yüzyıla kadar uzanıyor! Ve “Uyuyan Güzel” ilk olarak 13. yüzyılda kaydedildi.

Masallar sadece çocuk hikayelerinden daha fazlasıdır – ortak tarihimiz ve kültürümüz hakkında değerli bilgiler sunarlar. Bu yüzden bir dahaki sefere bir peri masalı okuduğunuzda, bir dakikanızı ayırın ve kökenini düşünün. Öğrendiklerinize şaşırabilirsiniz!

Masal Okumak Nasıl Bir Duygudur?

Bir peri masalı okuduğunuzda, nasıl bir duyguya kapılıyorsunuz? Başka bir dünyaya taşınmış gibi hissediyor musunuz? Kendinizi hikayenin bir parçası gibi hissediyor musunuz?

Birçok insan için masal okumak günlük hayattan bir kaçış. Kendinizi her şeyin mümkün olduğu başka bir dünyaya taşımanın bir yolu. Bir peri masalında, hikayenin kahramanı veya kadın kahramanı olabilirsiniz. Kötü adamları yenebilir ve günü kurtarabilirsiniz.

Bir peri masalı okumak da çocukluğunuzla bağlantı kurmanın bir yolu olabilir. İster çocukken ister yetişkin olarak okuyun, peri masalları genellikle daha basit zamanların anılarını geri getirir. Bize gençliğimizi hatırlatıyorlar ve her şeyin mümkün olduğuna inanıyorlar.

Bu yüzden bir dahaki sefere gerçeklikten biraz kaçmaya ihtiyacın olduğunda, bir peri masalı al ve sayfalarında kaybolarak Masal Oku.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni