Mahalle Olan Köyler Eski Statüsüne Kavuşacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, köylerin ve belde belediyelerinin kapatılmasının ardından kamu hizmetine erişimde sıkıntıların yaşandığını, ekonomik, sosyal ve kültürel canlılığın kaybolduğunu söyledi.
 
 
HALKIMIZ HİZMETE ULAŞAMIYOR
CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, köylerin mahalleye dönüştürülmesi ve belde belediyelerin kapanmasıyla birlikte yaşanan sorun ve sıkıntıların halkı mağdur ettiğini ifade ederek, “Sakarya’da 668 mahalle var. Bunların 426’sı köyden mahalleye dönüştürülmüştür. 12 beldemiz 2014 yılında kapatılmıştır. Köylerin mahalleye dönüştürülmesiyle birlikte halkımız hizmete ulaşmakta zorlanmaktadır. Sakarya’mızda binlerce insanımız bu dönüşüm nedeniyle mağdur olmuştur. Sosyal ve kültürel eksikliklerin yanı sıra ekonomik anlamda da sorunlar yaşanmaktadır. Mahalleye dönüşen belde belediyelerinin ve köylerin ortak kullanılan tüm malları, iş makinaları, taşınmazları ve meraları bağlandıkları ilçe ya da büyükşehir belediyelerine geçti. Daha önce vatandaşlara hizmet eden belediye binaları ve okul binaları kapatılarak atıl durumda bırakıldı. Vatandaşların basit bir iş makinesi veya kepçe ihtiyacını karşılanması dahi çok zorlaşmıştı. Yol, su, kanalizasyon, elektrik, internet gibi temel hizmetlerde aksaklıklar yaşanmıştır” dedi.
 
 
DÖNÜŞÜM TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRETİME DARBE VURDU
Belde ve köylerin kapatılmasının özellikle tarımsal üretimi ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Başkan Keleş, “Ülkemizde girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle çiftçimiz ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz zor günlerden geçiyor. Bunun üzerine bir de belde ve köylerin kapatılmasıyla da üreticimizin mağduriyeti artmıştır. Bazı yerlerde tarım alanları imar değişiklikleri ve benzeri uygulamalarla amaç dışı kullanıma açılmış, bazı belediyeler köylerin meralarını satmıştır. Hayvancılıkla uğraşan üreticimizin ahırları kapatılmıştır” diye konuştu.
 
 
HALKIMIZ İSTERSE YENİDEN KÖY STATÜSÜNE DÖNÜŞÜM YAPILACAK
Yaşanan sorunların çözümünün CHP iktidarında olduğunu ifade eden Başkan Keleş, “CHP iktidarında halkımız istersen yerleşim yerleri yeniden köy statüsüne kavuşacak. Kapanan belde belediyeler yeniden açılacak. AKP’nin iş bilmez yönetim anlayışı ile binlerce mağduriyetin yaşandığı bu dönüşümü tamamen kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni