3. Esenler Film Günleri Söyleşi ve Panellerle Devam Etti

Esenler Belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Esenler Film Günleri, 15 Kasım tarihinde “Borç” filminin gösteriminin ardından film ekibiyle yapılan söyleşiyle devam etti. Söyleşiden sonra gerçekleştirilen “Türk Sinemasında Çocuk Temsili” panelinde ise iki farklı dönemin çocuk oyuncularından olan Tuncay Akça ve Alp Akar sinemaya dair anılarından bahsetti.

 

11-15 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan 3. Esenler Film Günleri’nin son gününde Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki programda “Borç” filmi seyirciyle buluştu. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Vuslat Saraçoğlu ve oyunculardan Serdar Orçin soruları yanıtladı. Söyleşinin moderatörlüğünü Etkinlik Koordinatörü Muhammet Emre Yapraklı üstlendi.

 

Tufan’ın düzenli ve sıradan hayatının bir gece yaşanan kriz sonucunda değişmesini konu alan filmiyle ilgili yönetmen Vuslat Saraçoğlutemsili bir hikâye anlattıklarını ve kendine has özellikleri olmayan, anonim bir şehir olması için Eskişehir’i seçtiklerini dile getirdi. Küçüklük anılarından yola çıkarak kadın ve erkeğe yüklenen rolleri filme yansıttığından bahseden Saraçoğlu, ana karakterin herkesi sevdiğini göstermek için karga gibi sevilmeyen bir canlıya yer verdiklerini söyledi. Oyuncu Serdar Orçin ise senaryonun güzelliğinin, insanların çok çabuk üzerine alıp cümleler kurabileceği konularda, zora düşüldüğünde nasıl davranılabileceğine ilişkin kapı açması ve sorular sordurtması olduğunu belirtti.

 

“Türk Sinemasında Çocuk Temsili” Panelinde İki Farklı Dönemin Çocuk Oyuncuları Yer Aldı

Fil günleri kapsamında düzenlenen “Türk Sinemasında Çocuk Temsili” başlıklı panelin moderatörlüğünü sinema yazarı Rıza Oylum üstlenirken; büyük ilgiyle takip edilen etkinlikte Tuncay Akça ve Alp Akar sinema ile ilgili tecrübelerinden bahsetti.

 

“Sinemada Çocukluktan Yaşlılığa Doğru Birer Tutamla İlerliyorum”

Sinemaya 12 yaşında Hababam Sınıfı ile başladığını söyleyen Tuncay Akça, bu filmin çekimleri sırasında duyduğu bir sahneye çok gülmesi üzerine Ertem Eğilmez tarafından keşfedildiğini belirtti. Yeşilçam’da tanıştığı usta oyuncularla anılarından da bahseden Akça, babasının karşı çıkması üzerine usta oyuncu Münir Özkul’un babasıyla konuştuğunu ve mesleğe devam ettiğini söyledi. “Bebek” filmiyle beraber sektörde atılım yakaladığını belirten Tuncay Akça, “Sinemada çocukluktan yaşlılığa doğru birer tutamla ilerliyorum.” derken, iki dönemin sinemasını kıyasladığında geçmişten geleceğe şartların gelişmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. 

 

“Hep Sahnede Olmak İstiyorum”

Alp Akar, 12 yıldır devam ettiği oyunculuğa çok küçük yaşta başladığını ve kendisini profesyonellere bakarak geliştirdiğini ifade ederken; “Karaktere bürünme konusunda sıkıntı yaşamıyorum. ‘Oyun’ komutuyla role giriyorum.” dedi. Akar, yaşı itibarıyla dönüşüme uğrayan bir oyunculuğa sahip olması hakkında her zaman ekran karşısında devam etmek istediği ve son oynadığı dizi ile de gençlik gibi farklı bir dönemde ilerlediğini söyledi. Alp Akar, başarılı oyuncu Tuncay Akça ile bir araya gelmesini sağladığı için de Esenler Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni