Buğday Tanesi Filmi, Gerçek Bir Mücadele Öyküsünü Beyaz Perdeye Taşıyor

SERKAN BAYRAM: “KİMSENİN FİZİKSEL ENGELLERİNDEN DOLAYI MAĞDUR EDİLMEDİĞİ BİR DÜNYA HAYAL EDİYORUM”

 

Henüz daha bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olma hikâyesini anlatan “Buğday Tanesi”,  2 Aralık tarihinde vizyona giriyor. Filmin Galası ise ertesi gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleşecek. Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, başrolünde Kutsi’nin yer aldığı film, Milletvekili Serkan Bayram’ın gerçek yaşam hikâyesini konu alıyor. Türkiye’deki milyonlarca engellinin sesi olacak Buğday tanesi filminin geliri yine engelliler için kullanılacak. Gişe geliri ile İstanbul’a bir engelsiz yaşam merkezi daha kurulacak.

 

İlham veren bir hayat… 

Zorlukları aşma ve engelli bireylerin sesi olma mücadelesini beyaz perdeye taşıyan “Buğday Tanesi”, Milletvekili Serkan Bayram’ın danışmanlığı ve yönlendirmesiyle Volkan Kapkın tarafından kaleme alındı. Filmin yönetmenliğini ise Doğan Ümit Karaca üstlendi. Yapımı Pro-In Production tarafından gerçekleştirilen filminde ünlü sanatçı ve oyuncu Kutsi, Erkan Bektaş, Yeliz Akkaya ve Deniz Arna rol alıyor. Filmin müzikleri ise Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor. Çekimleri İstanbul’da ve Ankara’da gerçekleşen film, 2 Aralık tarihinde vizyona girerek, ilk dağıtım planlamasına göre Türkiye genelinde 400 salonda, dünya genelinde ise 6 ülkede izleyici ile buluşacak.  Filmin Galası ise ertesi gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirilecek. Filmden elde edilen gelir ile İstanbul’da bir Engelli Yaşam Merkezi kurulacak. 

 

Gerçek bir mücadele öyküsü…

Yaşadığı haksızlıklara ve ötekileştirilmeye karşın büyük bir cesaretle mücadele veren Serkan Bayram, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Milletvekili, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeliğini yapmış başarılı bir avukat, örnek bir eş ve aile babası…  Film, Serkan Bayram’ın kendi mücadelesinin yanında engelli bireylerin hayatlarına da dikkat çekerek çok sayıda kahramanın başarısını sinema perdesine aktarmasıyla da ilham verici bir başarı hikâyesi olarak öne çıkıyor.

 

Serkan Bayram: “Bu film ile bir engelli kardeşimiz dahi, hayata tutunma azmini gösterirse amacımıza ulaşmış olacağız”

 “Bu film ile yaşadıklarımdan yola çıkarak topluma rol model olmayı amaçladık. Ayrıca içeriğinde Cumhurbaşkanımızın yaklaşık yirmi sene boyunca engellilerle yakından ilgilenerek gerçekleştirdiği sessiz devrimi de aktardık” diyen Serkan Bayram,  Türkiye’de engelli sayısının on milyona yakın olduğunu, aileleriyle birlikte doğrudan etkilenen insan sayısının kırk milyonu bulduğunu belirterek şunları kaydetti: “Bu film Türk siyasi tarihinde, Türk sinema tarihinde de bir ilke imza atacak.. En az on milyon gişe geliri elde edeceğimize inanıyorum. İnsan odaklı bu film, dört duvar arasında kalacakken, hayata tutunmuş, mücadele vermiş Serkan gibilerin, topluma nasıl faydalı olunabileceğini gösteren bir umut filmi. Bu film sayesinde bir engelli kardeşimiz dahi, hayata tutunma azmini gösterirse film amacına ulaşmış olacak.”

 

Milyonların sesi olacak bir sosyal sorumluluk projesi

Film geliriyle İstanbul’da bir Engelsiz Yaşam Merkezi kurulacak

2 Aralık’ta gösterime girecek olan ve bir sosyal sorumluluk projesi özelliği de taşıyan “Buğday Tanesi” filminin gişe geliriyle İstanbul’da Engelsiz Yaşam Kültür Merkezi yapılacağını belirten Serkan Bayram herkesi filmi izlemeye davet etti. Bayram, izleyicilerin alacakları biletler ile oluşturulacak Engelsiz Yaşam Merkezi’ne bir tuğla koyacaklarına inandığını belirtti. 

 

Yirmi yıldır engelliler konusunda çok büyük yol aldığına değinen Serkan Bayram, “Bu film sayesinde artık kamuda engelli vali, belediye başkanı, büyükelçi göreceğiz. Hayatın her alanında toplumumuzu temsil eden, dertlerine derman olan engelli vatandaşlarımızı göreceğiz. Niyetimiz de akıbetimiz de hayırdır. Bu yola çıkarken gönlümüzü koyduk, inşallah başarıya da ulaşacağız” şeklinde konuştu.

 

Filmde Serkan Bayram’ı canlandıran Kutsi de, böylesine güzel bir projede olmaktan duyduğu memnuniyet ve heyecanı paylaşarak, Türkiye’deki engelli vatandaşların sesi olmaktan gurur duyduğunu belirtti. 

 

Serkan Bayram kimdir? 

1974’te Erzincan’da doğdu. 1975 yılında yaşadığı kaza sonucunda bedeni yandı. Kırk gün hastane sürecinden sonra kırk birinci gün hayata tutundu. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra hâkim ve savcı olmak için girdiği sınavda yüksek puan almasına rağmen engeli nedeniyle elendi ama mücadeleyi bırakmadı. Yüksek lisans sonrasında doktoraya devam etti. Kırk bir yaşında Erzincan’dan milletvekili oldu. ERSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukukun Üstünlüğü Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Ortopedik Engeliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok STK’da görev aldı. 2012 Ümraniye İlçe Başkanlığı Hukuk Komisyon Üyeliği, Ataşehir  İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukuk Komisyon Başkanlığı, 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge 20. sıra Milletvekili Adayı, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Yerel Yönetimler, Sosyal İşler, Halkla İlişkiler  Komisyon Üyeliği ve İstanbul 1. Bölge Seçim İşleri Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.. 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde Erzincan Milletvekili seçildi. Darbe Araştırma Komisyonu Üyeliği yaptı. 27. Dönemde ise İstanbul’dan 2. Kez yeniden Milletvekili seçildi. TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesidir. Türkiye-Venezuela Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanıdır. AK Parti MKYK’da görev aldı. Fransızca bilen Bayram, evli 3 çocuk babasıdır.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni