Canon, bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Women in Sales 'Satışta Kadın' Programı ile satış sektöründe kadınların daha başarılı olmalarının önünü açıyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yalnızca ürün ve hizmetleriyle değil kurumsal projeleriyle de adından söz ettiriyor. Kadın çalışanlara sağladığı değerli desteğin bir göstergesi olarak geçtiğimiz yıllarda Women in Sales (Satışta Kadın) programını hayata geçiren Canon, kadınların satış alanında iş gücüne daha çok katılmasına destek oluyor.

Her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da kadın-erkek eşitliğinin önemine inanan Canon; geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği Women in Sales (Satışta Kadın) programı ile Orta Doğu, Türkiye, Orta ve Kuzey Afrika bölgelerindeki kadın temsilcilerinin rollerini en az yüzde 35 oranında arttırmayı hedefliyor. 

İlerlemenin yolu fırsat eşitliğinden geçiyor

Canon Eurasia; Kyosei felsefesinin “Ortak fayda için birlikte yaşamak ve çalışmak” mottosu ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda başlattığı Women in Sales (Satışta Kadın) programı ile kadınları iş gücüne katılmaya ve kendi eşsiz kariyerlerini oluşturmaya teşvik ediyor. Program çerçevesinde her yıl yalnızca kadınların katılım sağlayabileceği yıllık bir staj programı olarak 10 kadına satış alanında çeşitli bölümlerde yetkinlik kazandırılıyor. 

Orta Doğu, Türkiye, Orta ve Kuzey Afrika’da farklı bölgelerden yeni mezun kadınların iş hayatına katılmasını sağlamak amacıyla başlatılan proje, kadınlara eşit fırsatlar sağlanmasına odaklanıyor. Canon, sektör genelinde kadın liderliğindeki rollerin eksikliğini göz önünde bulundurarak onlara yeni fırsatlar ve teşvik edici çalışma ortamları konusunda destek sağlıyor. 

Eğitim, tam zamanlı kariyere dönüşüyor

Canon EMEA bölgesi ile ortak yürütülen gelişim programı Women in Sales (Satışta Kadın), global bir ekiple; satış profesyoneli olma, müşteri odaklı satış, satış süreci ve satış simülasyonu olarak ilerliyor.  Programa dahil olan kişiler Canon ailesinin kalıcı bir parçası olma yolunda iş hayatına hazırlanıyor. Programın bir parçası olmak için ise yeni mezun olup henüz bir iş deneyimine sahip olmamak, sosyal ve açık fikirli olmak ve en önemlisi de satış kariyerine ilgi duymak yeterli. 

Seçilen katılımcılara, Canon tarafından tam zamanlı istihdam fırsatıyla birlikte bir yıl süren bütünsel bir eğitim sunuluyor. Geçtiğimiz dönemde programı başarıyla tamamlayan, 10 kadından 7’sine Canon’da tam zamanlı iş teklif edilirken, diğerlerine de satış alanındaki kariyer yolculuklarına başlamaları için destek verildi. 2022 yılındaki eğitimin sonucunda Canon’da tam zamanlı olarak çalışmaya devam eden yedi kadından üçü Türkiye’den, ikisi Suudi Arabistan’dan, biri Kenya’dan ve biri de Birleşik Arap Emirlikleri’nden seçildi. 

Women in Sales programının katılımcıları arasında yer alan ve şu an Canon’da Müşteri Uzmanı olarak kariyerine devam eden Sıla Uçar “Canon’a tam zamanlı Müşteri Uzmanı olarak katılmak benim için gerçekten çeşitli öğrenme ve gelişim yolları açtı. Yeni müşterileri ziyaret etmek ve sıfırdan ilişkiler kurmak daha önce deneyimlemediğim bir alanken şu an bu heyecan verici süreci Canon ile geçirmenin ve deneyimlemenin gururunu yaşıyorum. Ayrıca, çok yönlü büyüme için gerekli olan ‘öğrendikçe büyüme’ zihniyetine sahip iş arkadaşlarımla çalışmaktan da gerçekten keyif alıyorum” diyerek tecrübelerini ve yaşadığı süreci anlattı.  

Başarıya adım adım 

Bugüne kadar programa katılım sağlayanlar Canon’un çok uluslu, güvenilir, bilinirliği yüksek ve aile kavramını benimseyen bir marka olmasının deneyimlerinde benzersiz kazanımlar sağladığını ifade ediyor.  Ayrıca programın kendilerine katkısının çok büyük olduğunu dile getiren katılımcılar, problem çözme, fikir üzerinde müzakere, takım çalışması ve daha birçok alanda tecrübe kazandıklarını belirtiyor. 

Canon Orta Doğu, Türkiye, Orta ve Kuzey Afrika İnsan Kaynakları Direktörü Veronica Juul-Nyholm: “Kadınların her alanda güçlendirilmesi, Canon için kurulduğu günden bu yana bir öncelik olarak konumlanıyor. Bu amacı desteklemek adına hayata geçirilen projeler de çabalarımızın bir yansıması oluyor. Geçtiğimiz yıl aldığımız yoğun ilgi ve istek, bizi bu yolda devam etmemiz gerektiğine ikna etti. Programımıza katılan kadınları yüzde 50 oranında tam zamanlı olarak Canon ailesinin bir parçasına dönüştürme hedefimizi aştığımızı görmekten mutluluk duyuyoruz. Ulaştığımız başarı daha fazla kadının öne çıkması ve satış kariyerlerinde desteklenmesi gerektiğini bir kez daha kanıtlıyor. Geçen yılın başarısını kutlarken, şimdi 2023’te gözümüzü daha yüksek hedeflerle dikiyoruz” sözleriyle programı değerlendirdi. 

Canon Eurasia İnsan Kaynakları Direktörü Tuğba Umur: “Uzun yıllardır benimsediğimiz Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Kyosei felsefemiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Women In Sales (Satışta Kadın) projemizin dünya çapında çok sayıda kadına ilham ve destek olduğuna inanıyor ve bununla gurur duyuyoruz. 2023 yılında da program aracılığıyla Canon ailesinin bir parçası olacak çalışma arkadaşlarımızın mesleki başarısı ve kariyer yolculuğu için en uygun çalışma ortamını oluşturacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık.” sözleriyle bu yılki Women in Sales programı hazırlıklarını ifade etti.  

Program kapsamında 2022 yılında katılım sağlayan 10 kişiden 7’si şu an Canon’da satış ve diğer departmanlarda görevde bulunuyor. ‘Satışta Kadın’ programının 2023 yılında da devam ettiğini duyuran Canon, programa katılan her kadına destek ve rehberlik sağlamak amacıyla bir mentörle bir araya getiriyor. Programın ikinci fazının gerçekleşeceği bu yıl ise Türkiye, Suudi Arabistan, BAE, Fas, Kenya, Mısır ve Fildişi Sahili’nden toplam 17 kişiye Canon ekibinde iş imkânı sağlanması hedefleniyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni