Cumhuriyet Konserinde Dünyaca Ünlü Şef: Alexander Rahbari CRR Senfoni Orkestrası’nı Yönetmek İçin İstanbul’da!

Cumhuriyet Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda özel bir konserle kutlanacak. CRR Senfoni Orkestrası, 29 Ekim akşamı, saat 20.00’de, Kuva-yı Milliye ve Cumhuriyet başlıklı konser verecek. Konseri dünyaca ünlü orkestra şefi Alexander Rahbari yönetecek. Orkestra konserde, genç yaşına rağmen günümüz dünyasının seçkin şef ve yıldız virtüözleriyle dünyanın pek çok prestijli salonunda konserler vermiş keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev’e eşlik edecek.

 

29 Ekim akşamı CRR Senfoni Orkestrası’nın vereceği konseri, dünyanın en tanınmış müzisyen ve orkestra şeflerinden biri olan ve şimdiye kadar Berlin Filarmoni Orkestrası dâhil 120’nin üzerinde orkestra ile çalışmış Alexander Rahbari yönetecek. 

 

Türk bestecilerini ve eserlerini uluslararası düzeyde başarılı bulduğunu söyleyen Rahbari’nin yöneteceği Cumhuriyet konserinin ilk bölümünde; Ferit Tüzün'ün Esintiler” ve Fazıl Say'ın Keman Konçertosu “Haremde 1001 Gece” eseri seslendirilecek.

 

Konserin ikinci bölümünde ise, Rahbari’nin daha önce de CRR Senfoni Orkestrası ile icra ettiği, Nikolay Rimski Korsakov’un 1888 yılında Binbir Gece Masalları’ndan esinlenerek bestelediği Şehrazad senfonik seslendirilecek. Orkestra bu bölümde genç keman virtüozü Elvin Hoxha Ganiyev’e eşlik edecek.

 

Konser biletleri 90 TL olup, CRR Konser Salonu Gişe ve Biletix’ten temin edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni