Diyarbakırlı Çocuklar, Sur Kültür Yolu’na Büyük İlgi Gösteriyor

Mezopotamya’nın incisi Diyarbakır’da altıncı gününü geride bırakan Sur Kültür Yolu en büyük ilgiyi çocuklardan görüyor. Kurşunlu Meydanı’nda özel çocuk oyunu gösterimlerinden interaktif gösterilere, eğlenceli atölyelerden gökyüzü gözlem etkinliklerine kadar pek çok etkinlik her gün ücretsiz olarak Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında çocuklarla buluşmaya devam ediyor. 

 

Sur Kültür Yolu Festivali altıncı gününü geride bırakırken festival en yoğun ilgiyi çocuklardan görüyor. Her yaş grubundan çocuklar için birbirinden farklı alternatiflerin yer aldığı etkinlikler Kurşunlu Meydanı’ndaki çocuk alanı ve Keçi Burcu Teras’ındaki Gökyüzü Gözlem Alanı hem çocukları hem de ailelerini bekliyor. Özellikle okul sonrası yoğun ilgi gören çocuk etkinlik alanlarında çocuklar doyasıya eğlenirken aynı zamanda öğreniyorlar. 

 

Keçi Burcu Terası çocuklarla şenleniyor

Keçi Burcu Terası’nda yer alan Gökyüzü Gözlem Alanı’ndaki katılımcılar etkinlik alanında her yaş grubuna yönelik 24 atölye ile eğlenerek özellikle astronomi ve diğer pozitif bilimlere dair yeni bilgiler öğreniyor. 

 

Planetaryum Gösterimleri ve Astronomi Sunumları da Keçi Burcu Terası’nda festival sona erene kadar çocuklarla buluşmaya devam ediyor. Diyarbakır’da ilk defa kullanılan planetaryumdaki astronomik gösterimlerle evrenin derinliklerine yolculuğa çıkan çocuklar, gençler eşsiz bir deneyim elde ediyor. Astronomik gösterimlerle evrenin derinliklerinde yolculuğa çıkmaya ve sunumların gerçekleşeceği etkinliğe tüm gökyüzü meraklıları ücretsiz olarak katılabiliyor.

 

Çocukların festival coşkusu Kurşunlu Meydanı’na yayılıyor

Hayalimizdeki Kahramanlarla Kavuşuyor, Kahramanlarla Birlikte Üretiyor, Öğreniyor ve Eğleniyoruz etkinliği Kurşunlu Meydanı Parkı yeşil alanda her akşam çocuklarla buluşuyor. Kurşunlu Meydanı Parkı çocuk sahnesinde dün çocuklarla buluşan sahne gösterisi “Kaptan Pengu ve Arkadaşları” yoğun ilgi gördü.

 

Festivalde dün(13 Ekim) neler oldu ?

Dağ Kapı Meydanı açık hava sahnesinde sevilen Diyarbakırlı sanatçı İzzet Yıldızhan sahne alırken, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde 2.Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında Suzan Suzi filminin galası gerçekleştirildi. 

 

Sur Kültür Yolu Festivali Gastro Diyarbakır buluşmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Davetliler, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın teşrifleriyle gerçekleşen etkinlikte keyifli bir yemeğin ardından Diyarbakır’ın imzası Eyvan performansına tanıklık etti. 

 

Diyar-ı Nebi etkinlikleri kapsamında dün Hz. Süleyman Camii önünde sevilen ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu Sahabeler Diyarı söyleşisiyle halkla kucaklaştı. Katılımcıların manevi duygularına hitap eden etkinlikte Hz. Süleyman Camii önü doldu taştı.

 

Gastronomi etkinlikleri kapsamında Yenikapı Caddesi’nde yer alan Festival Mutfağı atölyesinde sevilen yazar Mario Levi gastronomi meraklılarıyla buluştu. 

 

Sur Kültür Yolu Festivali’nde bugün (14 Ekim) neler var ?

 

  • Dağ Kapı Meydanı’nda Anadolu Ateşi dans gösterisi,
  • Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde Şerbet Hanım’ın Deli Aşkları oyunu ve 2.Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali gösterimleri,
  • Büyük Kervansaray’da Eyvan Geceleri
  • Cemil Paşa Konağı’nda Gastro Diyarbakır Buluşmaları kapsamında Gastronomi Sohbetleri,
  • Yenikapı Caddesi’nde Mehmet Demir Şef ile Kaburga Dolması ve Şehmus Alto ile Burma Kadayıf Atölyesi,
  • Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde Çağdaş Kürt Edebiyatı söyleşisi festival coşkusunu yaşamak isteyen herkesin katılımlarını bekliyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı