Hayatın Sır’rı Atölye Silis’te

Serap Alıcıoğlu Akışık tarafından 2006 yılında kurulan Atölye Silis bünyesinde geliştirilen BESS projesi kapsamında 16 Kasım’dan bu yana devam eden Hayatın Sır’rı sergi serisinin son halkası sanatseverlerle buluştu. Geçmişi milattan önce 6000’li yıllara dayanan, insanlık tarihine ve estetiğe ilişkin ilk ipuçlarını veren seramik sanatının başrolde olduğu sergi, 13 Aralık 2022  tarihine kadar Atölye Silis’te ziyarete açık olacak. Hayatın Sır’rı sergisinin son halkasında Çilem Çatak, Orkide Gökhan, Sibel Arantekin ve Şule Zeybek’in birbirinden özgün seramik eserleri yer alıyor. 

 

Atölye Silis bünyesinde geliştirilen BESS projesi kapsamında Banu Sandal, Ender Baloğlu, Serap Alıcıoğlu Akışık ve Semra Tolunay küratörlüğünde 16 Kasım’da ilk halkasıyla sanatseverlerle buluşan Hayatın Sır’rı seramik sergisinin dördüncü ve son halkası ziyarete açıldı. Davetliler, sanatseverler ve basın mensupları tarafından yoğun ilgiyle karşılanan sergi, 13 Aralık 2022’ye kadar Atölye Silis’te görülebilecek. 

 

Serginin ilk halkası Ayşe  Buğdaycı, Oya İnal, Sara Akaltun, Sinem Çiçek Demirci, Zeynep Ökten’in eserlerini seramik tutkunlarıyla buluşturmuştu. Serinin ikinci halkasında Ayşegül Bensel, Dünya Manizade Sezer, Esra Hekimoğlu, İmre Yıldız’ın eserleri yer alırken üçüncü halkada Burcu Nakiboğlu, Figen Aligüvey, İvet Mizrahi, Özgür Yayıcı’nın eserleri de seramik sanatının çağdaş örneklerini sunmuştu. 

 

Hayatın Sır’rı sergisi serisinin  dördüncü ve son  halkasında ise Çilem Çatak, Orkide Gökhan, Sibel Arantekin ve Şule Zeybek’in farklı seramik tekniklerini barındıran çalışmalarından oluşuyor. Milyonlarca yıllık kültürel birikime sahip, insanlık tarihi ile ilgili bilgilerin en önemli kaynağı olarak kabul edilen ve sanatsal yaratımda malzemenin önemine ilk vurguların yapıldığı seramik sanatına yönelik farkındalığı artırmayı da amaçlayan sergi, ismiyle müsemma bir biçimde hayatın sırrına incelikli bir dokunuş yapıyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni