Portre sergisi ‘YEK’ Trump Art Gallery’de

Son dönemde çalışmalarını portreler üzerine yoğunlaştıran sanatçı Mahmut Can Akagündüz, ‘YEK’ isimli sergisiyle Trump Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. Mahmut Can Akagündüz’ün etnik portrelerden oluşan sergisi, 30 Eylül’e kadar Trump Art Gallery’de gezilebilir.

 

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, yerli ve yabancı sanatçıların sanat eserlerine ev sahipliği yapmaya, İstanbullulara sanatın özgün örneklerini sunmaya devam ediyor.

 

Çalışmalarını son dönemde portreler üzerine yoğunlaştıran sanatçı Mahmut Can Akagündüz, “Resimde portrelerin anlatım gücünün yüksek olduğunu düşünüyorum” diyor ve şöyle devam ediyor: “Bir ifade ya da ifadesizlik birçok şeyi anlatabilir. Portrelerde; çizgi, nokta, boşluk ya da doluluk hepsinin bir görevi vardır. Portrelerdeki geleneksel motifler sadece estetik yanı ile değil resme kattığı anlam ile de ele alınıyor. Motiflerin ana formlarını bozmadan modern sanatla bütünleştirerek etnik portreler sunuluyor”.

 

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 30 Eylül’e tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni