AgeSA, ilk çeyrek karı 240 milyonu aştı.

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, 2023 yılının ilk çeyreğinde 243 milyon TL kar elde etti. Fon büyüklüğü ve prim üretiminde özel sektör şirketleri arasındaki liderliğini koruyan AgeSA, BES’te ise 78 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşarak, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 65 büyüdü.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, 2023 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. BES ve Hayat Sigortası pazarında istikrarlı büyümesini sürdüren AgeSA, fon büyüklüğü ve prim üretiminde özel sektör şirketleri arasında liderliğini korudu. BES’te 78 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşan AgeSA, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 65 büyüdü. Hayat ve ferdi kaza üretiminde 1,5 milyar TL prim üretimine ulaşan şirket sektör ortalamasının üzerinde büyüdü. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na (UFRS) göre, şirketin 2023 ilk çeyrek net dönem kârı ise 243 milyon TL olarak gerçekleşti.

“BES’in 20. yılında sürdürülebilir büyümemize devam edeceğiz”

2023’e başarılı bir giriş yaptıklarını belirten AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, “BES’te büyümemizi sürdürdük ve fon büyüklüğünde özel sektörün lider şirketleri arasında yer almayı başardık. Hayat ve ferdi kaza üretiminde ise hem sektör ortalamasının üzerinde büyüdük hem de özel sektör şirketleri arasındaki liderliğimizi koruduk. Bu yıl BES’in 20’nci yılı ve 20 yıl boyunca BES, gösterdiği hızlı büyüme ve fon performansıyla ne kadar güvenilir, verimli bir tasarruf ve yatırım yöntemi olduğunu kanıtladı. Devlet nezdinde gerçekleşen düzenlemelerle birlikte hem sisteme olan güven hem de katılımcı sayısı arttı. Bireysel emeklilik sisteminde birikimlerin oldukça büyük seviyelere ulaşmasına bağlı olarak getiriler de büyük fark yaratmaya başladı. Biz de fon performansında iddiamızı koruyarak, fon çeşitliliğimizi artırarak ve fon danışmanlığı hizmetlerimizi geliştirerek müşterilerimizin yatırım opsiyonlarını genişletmeye, tasarruflarını daha iyi değerlendirmelerine yardımcı olduk. Hedefimiz yıl boyunca bu başarıyı sürdürmek. ” dedi.

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de dile getiren Kuruca, “Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin çevresel, sosyal, kurumsal yönetim, insan ve çalışan hakları ile şeffaflık konularında; uluslararası sürdürülebilirlik performanslarının değerlendirildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olduk. Sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerimize entegre ederek paydaş refahını arttıran etki ve insan odaklı bir organizasyona dönüşmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni