Albaraka Türk, açık bankacılık alanındaki çalışmalarıyla sektörde öncü olmayı hedefliyor!

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk, sektördeki birikimiyle açık bankacılık alanında önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda hem yurt içi hem de yurt dışında ciddi hamleler yapan banka, geliştirdiği stratejilerle açık bankacılık alanında öncü bir rol üstlenmeyi amaçlıyor.

Türkiye’de katılım bankacılığının öncüsü Albaraka Türk, açık bankacılık alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Açık bankacılığı iş birliği yaptıkları şirketlerle birlikte deneyimleyen Albaraka Türk, iş ortaklarını destekleyerek hem kendilerine hem de iş ortaklarına önemli katkılar sağlıyor. Aktif olarak 174 adet API’yi elinde bulunduran banka, bu sayılarla sektördeki ilk üç banka arasında yer alıyor. Bunların bir kısmı servis bankacılığı hizmet modeline yönelik geliştirilen API’lerden oluşurken, API geliştirme çalışmaları da hızla devam ediyor.

Açık bankacılık modelini uygulamak isteyen şirket veya ekipler Albaraka Türk tarafından birer açık bankacılık girişimi olarak değerlendiriliyor. Bu doğrultuda, zaman zaman doğrudan başvuru sağlayan, yeni müşteri kazanımı anlamında ziyaret edilen veya Albaraka Garaj platformu aracılığıyla bankaya ulaşan girişimlerle iş birlikleri yapılıyor. 

“Açık bankacılık alanında sektörde öncü olmak istiyoruz”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, “Açık bankacılığı stratejimizin odak noktası olarak görüyor, bu alana yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Banka olarak açık bankacılığa 2018 yılından beri aşinayız. Açık bankacılığı halihazırda hem en temel tanımıyla hesap hizmeti ve ödeme başlatma servislerinin 3. parti kuruluşlara sunulmasında hem de bir bankanın sahip olduğu servislerin iş birliği yaptığımız kuruluşlara açılması anlamında aktif olarak kullanıyoruz. Bu kapsamda dünya genelindeki gelişmeleri takip ederek, açık bankacılık alanında sektörde öncü olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Regülasyonlar, açık bankacılık alanını şekillendiriyor

Albaraka Türk hem Avrupa’da açık bankacılığın gittiği yönü hem de Türkiye’deki düzenleyici kurumların getirmiş olduğu düzenlemeleri ve mevzuatı yakından takip ediyor. Bu kapsamda, regülasyonların getirdiği hareket alanları doğrultusunda API portalı da güncellenmeye devam ediyor. İlerleyen dönemde, hizmetleri API servisleriyle müşterilerin kullanımına açmanın yanı sıra tek platform aracılığıyla her türlü kuruluşun hizmetine erişebilen yenilikçi ve kullanıcı dostu uygulamalar geliştirilmesi hedefleniyor. Böylelikle API platformunun bir pazar yeri haline getirilmesi planlanırken, düzenleyici kuruluşların getirdiği yeniliklerle de platform bankacılığı alanında sektöre yeni ürün ve hizmetlerin getirilmesi değerlendiriliyor.

Albaraka Türk’ün API platformu

Albaraka Türk’ün API platformu olan developer.albarakaturk.com.tr müşteri kazanım süreçlerinde oldukça faydalanılan, kurum kültürünü besleyen dinamik bir platform. Platformda hem yeni API’ler yayınlanıyor hem de iletişime geçmek isteyen geliştiricilere en hızlı sürede cevap veriliyor. Buradaki deneyimi takdir eden geliştiriciler, kendi şirketlerini yönlendirerek Albaraka Türk’le çalışmak isteyebiliyor. Banka, şimdi de geliştiricilere sunulan ücretsiz uygulama oluşturma, dokümantasyon ve örnek kod yapısına erişim imkanlarıyla birlikte potansiyel girişimcilere sunduğu deneyimleri artırma yolunda ilerliyor. 

“API platformumuz geliştirici deneyimi alanında üst üste iki yılda ilk sırayı aldı”

API platformunun elde ettiği başarılara dikkat çeken Dr. Ömer Emeç“API platformumuz, bağımsız bir açık bankacılık kuruluşu tarafından hazırlanan ve sektördeki bankaların platformlarını değerlendirdiği raporlarda, geliştirici deneyimi alanında üst üste iki yılda ilk sırayı aldı. Bu başarıyı önümüzdeki süreçte de sürdüreceğimize inanıyor, platformumuzu ziyaret eden geliştiricilere üstün bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz. Bununla birlikte, sistemimizde kayıtlı geliştiricileri düzenli olarak takip ederek iş birliği görüşmeleri de gerçekleştiriyoruz. Bu anlayışla platformumuzu kullanan 500’ü aşkın geliştiriciyle yeni iş birliklerinin tohumlarını atarken, aldığımız geri bildirimlerle iyileştirmelere devam ediyoruz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni