Huawei Küresel Analist Zirvesi'nde dijital gelecek için birlikte büyüme vurgusu

Huawei’in her sene gerçekleştirdiği Küresel Analist Zirvesi, 19-20 Nisan tarihlerinde Çin’in Shenzhen kentinde düzenlendi. Kalkınma stratejileri, dijital dönüşümün yol haritaları ve geleceğin endüstri trendlerinin ele alındığı organizasyona, farklı endüstrilerden binden fazla profesyonel ve medya temsilcileri katıldı.

 

Bu yıl yirminci kez düzenlenen Huawei Küresel Analist Zirvesi, Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CFO’su Sabrina Meng’in açılış konuşmasıyla başladı. Huawei’in ağ teknolojileri, depolama ve bulut gibi alanlara yatırım yapmaya devam edeceğinin altını çizen Meng şunları söyledi;

 

“Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza, mümkün olan en düşük maliyetlerle en iyi dijital altyapı deneyimini sunmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, kurumların dijitalleşmesine yardımcı olurken, operasyonları dijitalleştirmek, dijital platformlar oluşturmak, platform tabanlı yapay zekayı etkinleştirmek ve yapay zekanın kullanım oranını artırmak. Bu heyecan verici dijital gelecekte birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum.”

Huawei’in yaklaşık on yıllık dijital dönüşüm deneyimiyle elde ettiği üç önemli sonuca vurgu yapan Meng konuşmasında; strateji, veri yönetimi ve yapay zekanın önemine de değindi. Dijital dönüşümün özünde stratejik planlama ve stratejik seçimlerle ilgili olduğunu ifade eden Meng, “Başarılı bir dijital dönüşüm teknoloji tarafından değil, strateji tarafından yönlendirilmelidir” dedi. Meng, ikinci önemli noktanın ise veri olduğunu belirtirken, verilerin farklı boyutlar arasında entegre edilmesinin önemli ölçüde değer yaratacağını söyledi. Üçüncü önemli kavram olan olan yapay zekanın ise bir anlamda varış noktası olduğunu söyleyen Meng, dijital dönüşümünde, operasyonların yapay zeka ile dijitalleştirilmesinin önemli bir rol oynadığının altını çizdi.   

Huawei Stratejik Araştırma Enstitüsü Başkanı Dr. Zhou Hong ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Akıllı bir dünyaya doğru ilerlerken ağ teknolojileri ve bilgi işlem yaklaşımlarını yeniden ele almak önem taşıyor. Önümüzdeki on yıl içinde ağ teknolojilerinin yeteneklerini artırmayı hedefliyoruz. Bilgi teknolojilerinde yeni modellere, yeni mimarilere ve yeni bileşenlere ulaşmamızı sağlayacak olan yapay zekayı anlama ve kontrol etme becerimizi geliştireceğiz. Ayrıca endüstri uygulamaları için yapay zekanın yeni kullanım alanlarını keşfetmeye devam edeceğiz.”  

Huawei Küresel Analist Zirvesi, sektörlerin dijitalleşmesinde üretkenliğin önemi, dijitalleşme sürecinde karşılaşılan zorluklar, önerilen eylem planları ve sektörel beklentilerin ele alındığı panellerle sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı