Savak: “Ankara'da önemli Ar-Ge projelerine imza atacağız"

Türk girişimci Batuhan Okur tarafından 2011 yılında Singapur’da kurulan Rapsodo, Türkiye yapılanmasını büyütüyor.  Dünyaya Türkiye’den yazılım ihraç eden ve Amerika’da pazar dinamiklerini değiştiren Rapsodo, istihdamda tersine göç ve yatırımda ulusal kalkınma modeli ile dikkat çekiyor.

İzmir’den sonra Ankara ofisini açtıklarını belirten Rapsodo Global Teknoloji Direktörü ve Türkiye Ülke Müdürü Burak Savak “Ankara ofisimiz, Türkiye’ye ve Türk Mühendislere verdiğimiz önemin bir göstergesi,  küresel spor teknolojileri pazarındaki know-how’ımıza yaptığımız çok önemli bir yatırımdır” dedi. 

Savak “Dünyaya yazılım ihracatımızda en büyük gücümüzü Türk mühendislerden alıyoruz

Türkiye’den dünyaya yazılım ihraç eden Rapsodo’nun 2023 yılında istihdamda %30 büyüme hedeflediğinin altını çizen Rapsodo Global Teknoloji Direktörü ve Türkiye Ülke Müdürü Burak Savak “Rapsodo’nun İzmir’de yer alan Ar-Ge üssünden, küresel spor teknolojileri pazarına yön veriyoruz. Dünyaya yazılım ihracatımızda en büyük gücümüzü ise Türk mühendislerden alıyoruz. Göç etmesinin önündeki nedenleri kaldırmamız gereken çok değerli mühendislerimiz var. Ankara ofisimiz Türkiye’ye ve Türk Mühendislere verdiğimiz önemin önemli bir göstergesi. Yakın gelecekte ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılara birlikte şahit olacağız” dedi. 

Rapsodo, dört farklı kıtada, dört farklı ülkede 13 farklı ulustan çalışana sahip

Rapsodo, yüksek teknolojiyi erişilebilir kılma vizyonuyla Amerika’da golf ve beyzbol alanında önemli pazar verileri elde edince;  Rapsodo Kurucusu ve CEO’su Batuhan Okur, kuruluşunun  7. yılında Ar-Ge üssünü Türkiye’de kurma kararı alıyor. Spor performansı ölçüm ve analitiği pazarında, veri bilimi odaklı yazılımlar geliştiren Rapsodo, kamera ve radar kombinasyonundan oluşan donanımıyla bir sporcunun “Ben daha iyi nasıl olabilirim” sorusuna yanıt buluyor. Sporcu ürünü kullandıkça AI (yapay zeka) motoru, sporcuyu daha iyi anlıyor, artı ve eksileri karşılaştırmalı olarak sunuyor. Veri bazlı geliştirme üzerine kurulu sistem sayesinde bugün dünyaca ünlü kulüpler, sporcular ve antrenörler, pazar değerini artırma konusunda önemli adımlar atıyorlar. Spor teknolojileri pazarına yön veren bu verilerin üretimi ve analizi ise Rapsodo’nun  dünyaya Türkiye’den ihraç ettiği yazılımlarla gerçekleşiyor. Merkezi Singapur’da, Ar-Ge Ofisi Türkiye’de yer alan Rapsodo, dört farklı kıtada, dört farklı ülkede 13 farklı ulustan çalışana sahip.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı