Yurt dışı seyahati tercihleri %99 oranında arttı

Yeni yılın ilk çeyreğini geride bıraktığımız günlerde, Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUIK) açıkladığı 2023 yılı birinci çeyrek verilerini değerlendirdi. 

Hem pandeminin etkisiyle ertelenen talepler hem de uzun süredir sabit kalan kur seviyesi nedeniyle yurt dışı seyahatlerinin 2022 yılı birinci çeyreğine göre %99 arttığını belirten Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “TUIK verilerine göre, bu çeyrekte yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %99 artarak 2 milyon 69 bin 229 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 677 dolar olarak gerçekleşti. Yurt dışı seyahatlerinde en çok tercih edilen destinasyonlar ise Balkanlar, Budva, Mısır, İtalya ve Yunanistan” açıklamasında bulundu. 

 

Turizm gelirinin %20,8’i yurt dışı ikametli

Turizm gelirlerinin geçen yılın aynı çeyreğine göre %32,3 arttığını belirten Karayal, “Turizm gelirinin %20,8’i ülkemizi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşlardan elde edildi. Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 7 milyar 503 milyon 255 bin dolarını kişisel harcamalar, 1 milyar 187 milyon 249 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu” açıklamasında bulundu. 

 

Ziyaretçi sayısında %26,8 oranında artış

Ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı çeyreğine göre %26,8 arttığını belirten Karayal, sözlerine şöyle devam etti: TUIK verileri gösteriyor ki; ülkemizden çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2023 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %26,8 artarak 8 milyon 181 bin 566 kişi oldu. Ziyaretçilerin %20,4’ünü ise, 1 milyon 672 bin 332 kişi ile yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.”

 

Bu çeyrekte ülkemizden çıkış yapan ziyaretçilerin gecelik ortalama harcaması 84 dolar iken, yurt dışında ikamet eden vatandaşların gecelik ortalama harcaması ise 69 dolar oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni