101 yıllık gurur Burhaniye'de kutlanacak.

30 Ağustos’ta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türk Ordusunun, Yunan ordusunu bozguna uğratmasından hemen sonra 8 Eylül 1922’de bir kahramanlık destanı ile Burhaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı, ilçede çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

8 Eylül Cuma günü “Burhaniye’nin Kurtuluş Günü Etkinlikleri” sabah saatlerinde düzenlenecek resmi tören programı ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan program sonrasında toplu açılışlar gerçekleştirilecek.

 

KURTULUŞ GÜNÜNDE 3 FARKLI PROJE’NİN KURDELESİ KESİLECEK!

Burhaniye Belediyesi tarafından projelendirilen ve tamamlanan Ali Çetinkaya Yayalaştırma Projesi ile yeni çehresine kavuşan ilçenin merkezindeki ana arter konumdaki bir nokta olan cadde ve sokakları halkın beğenisine sunulacak. 1. Etap çalışmaları tamamlanan “Ali Çetinkaya Yayalaştırma Projesi’nin” açılış kurdelesini 8 Eylül Cuma günü saat: 11.30’da Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniyeliler ile birlikte kesecek. Ardından, sağlık alanında başarılı ve sistematik hizmetleri ile göz dolduran Burhaniye Belediyesi’nin yeni projesi olan “Ferit Çakıroğlu Belediye Sağlık Merkezi” açılışı yapılarak halkın kullanımına sunulacak. Belediye Sağlık Merkezi 2 uzman doktoru ve sağlık personelleri ile ücretsiz sağlık hizmetlerini yeni binasında vermeye başlayacak. 

Kurtuluş Günü Etkinlikleri kapsamında; yapımı sona eren ve açılışı yapılacak 3. Proje ise “Kocacami Meydan Projesi Açılışı” olacak. Burhaniye’nin merkezindeki tarihi Kocacami’nin çevresinin ve avlusunun tamamlanan düzenlemeleri ile ilçeye kazandırılan meydanın açılışı gerçekleştirilecek. Belediye tarafından, açılışlar sonrasında pilav-ayran ikramı ile yapılacak. 

 

KURTULUŞ COŞKUSU ONUR AKIN İLE DEVAM EDECEK

Resmi tören ve toplu açılış törenleri ile başlayan 8 Eylül Burhaniye’nin Kurtuluşu Etkinlikleri akşam 21.30’da düzenlenecek Onur Akın konseri ile son bulacak. “Milletimizin kahramanlık destanı sergilediği milli mücadele ana unsuru olan Kuva-yı Milliye’nin başkenti Balıkesir’imizin kahraman ilçesi Burhaniye’nin kurtuluşunun 101. Yılına özel bir program hazırladık” diyen Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, tüm vatandaşları birlik ve beraberlik duygularını pekiştirme gayesi ile kurtuluş şenliğine davet etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı