Açlık Oyunları, FilmBox Extra Ekranlarında Başlıyor!

SPI International, Suzanne Collins’in roman üçlemesine dayanan iddialı yapım serisi Açlık Oyunları’nı FilmBox Extra ekranlarında toplu halde izleyicilere sunuyor. Dört filmlik seride, kendi jenerasyonunun en başarılı aktrisi olarak gösterilen Jennifer Lawrence’a, Woody Harrelson ve Hollywood’un yaşayan efsanesi Donald Sutherland eşlik ediyor. 

6 kıtada, 69 ülkede milyonlarca kişiye hizmet veren uluslararası medya kuruluşu SPI International, son yılların en iddialı yapımları arasında yer alan, dört filmlik Açlık Oyunları serisini, aksiyon ve gerilim ağırlıklı filmlere ağırlık veren FilmBox Extra ekranlarında izleyicilerle buluşturuyor. 

Suzanne Collins’in aynı isimli roman üçlemesine dayanan Açlık Oyunları, kız kardeşini korumak için kendini ateşe atan genç bir kızın, kendisine özgürlük hareketi lideri kimliği kazandıracak hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Distopik bir gelecekte, Kuzey Amerika kıtası, 12 Bölgeden oluşan Panem isimli tek bir ülkeye dönüşmüştür. Panem’in otoriter rejimi altında farklı üretim ve sanayi kollarına uzmanlaştırılan her bir bölge, kendi demografik özelliklerine sahiptir. Baskı altındaki toplumun en büyük eğlencesi ise her yıl düzenlenen Açlık Oyunları’dır. Televizyonlarda canlı yayınlanan Açlık Oyunları için her bir bölgeden yaşları 12-18 arasında değişen bir kız ve erkek “haraç” olarak alınmakta ve haraçlar özel olarak hazırlanmış, tehlikelerle dolu bir alanda bir ölüm kalım savaşına atılmaktadır. ‘Açlık Oyunları Başlıyor!’ anonsundan itibaren birbirleriyle olduğu kadar zalimce tasarlanmış yapay çevresel tehlikelerle de savaşmak zorunda bırakılıp, birer ava ve avcıya dönüşen haraçlar, bir yandan hayatta kalmaya, bir yandan da rakiplerini öldürmeye çalışmaktadır. En son hayatta kalan kişi ise Açlık Oyunları Şampiyonu olarak hayatının sonuna dek sürecek bir üne ve servete kavuşmaktadır.

 

Dört filmlik serinin kahramanı Katniss Everdeen rolünü, kendi jenerasyonunun en başarılı aktrisi olarak gösterilen ve bu serideki başarısıyla dünyanın en pahalı kadın oyuncusu olan Jennifer Lawrence üstleniyor. Jennifer Lawrence’a, Woody Harrelson ve Hollywood’un yaşayan efsanesi Donald Sutherland eşlik ediyor.

 

Açlık Oyunları filmlerini, 19 – 29 Ocak tarihleri arasında FilmBox Extra ekranlarında izleyebilirsiniz.

 

Açlık Oyunları (Hunger Games) – 19 Ocak Perşembe – Saat: 15:00

Panem’in merkeze en uzak ve en geri kalmış 12inci Bölgesi’nde yaşayan Katniss Everdeen, Açlık Oyunları’na haraç olarak seçilen küçük kız kardeşinin yerini almak için gönüllü olur. 12’nci Bölge’den seçilen erkek haraç yarışmacı ise Peeta Mellark olmuştur. Panem’in on iki Bölgesinin her birinden toplam 24 gencin ölümüne dövüşmek üzere rastgele seçildiği ve televizyonda naklen yayınlanan 74’üncü Açlık Oyunları’nda, Katniss’in her bir kararı, her bir hareketi kendisine farklı bir yolun kapısını açacaktır.

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1 (Hunger Games: The Mockingjay Part 1) – 22 Ocak Pazar – Saat: 21:30

75inci Yıl Kıyımından kıl payı kurtulan Katniss Everdeen, gözlerini çok uzun zaman önce bir isyan sonucu yok edilen gizli 13’üncü bölgede açar ve kendi yuvası 12’nci Bölge’nin merkezi yönetim tarafından yok edildiğini öğrenir. Zalim başkan Snow, Katniss’in yol arkadaşı Peeta’yı esir almıştır ve genç adamın beyni yıkanmaktadır. 13’üncü bölgenin gerçek öyküsünü öğrenen Katniss, yönetime karşı başlatılan isyan hareketinin simgesi haline gelecektir.

Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak (Hunger Games 2: Catching Fire) – 26 Ocak Perşembe – Saat: 19:05

74’üncü Açlık Oyunları’nın Şampiyonu Katniss Everdeen evine döner, ancak her Şampiyon gibi onun da ödülünü almadan önce tüm Bölgeleri kapsayan bir zafer turuna çıkması gerekmektedir. Panem’in zalim otoriter Başkanı Snow, Katniss’in yarışmada sergilediği kişiliğinden, yaptığı seçimlerden ve toplumun ona olan ilgisinden hiç memnun değildir ve Katniss’i bir risk olarak görmektedir. Tam bu sırada, 75inci Açlık Oyunları’nın özel bir formatta yapılacağı duyurulur. 75’inci Yıl Kıyımı olarak adlandırılan bu formatta yarışmacılar, ilk kez daha önceki Açlık Oyunları Şampiyonları arasından seçilecektir. Katniss, bir kez daha hayatı için savaşmak zorundadır.

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 (Hunger Games: The Mockingjay Part 2) – 29 Ocak Pazar – Saat: 21:30

Katniss, Açlık Oyunları serüveninde karşılaşıp dost edindiği Peeta Mellark, Gale Hawthorne ve Finnick Odair ile birlikte, artık sadece kendi hayatları için değil, milyonları etkileyecek bir barış ve özgürlük misyonu için mücadele vermektedir. İsyan güçlendikçe Başkan Snow’un Katniss’e olan nefreti ve onu yok etme isteği de güçlenmektedir. Ölümcül tuzaklar, güçlü düşmanlar ve ahlaki seçimlerle dolu olan yol, Katniss ve Snow arasında bir hesaplaşmayla son bulacaktır.

Aksiyon filmlerini, kesintisiz ve HD kalitesinde FilmBox Extra ekranlarında izlemek isteyen sinemaseverler, kanala Türksat KabloTV 337. kanal üzerinden ulaşabiliyor. FilmBox Extra içeriklerine ayrıca filmbox web sitesi ve FilmBox+ uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni