Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta ( 15 – 21 Mayıs)

ANADOLU ATEŞİ // 15 MAYIS // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün proje Anadolu Ateşi, AKM’de yanmaya devam ediyor. Her gösteriminde yoğun ilgiyle karşılanan özel performans, 8 Mayıs Pazartesi günü AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Bugüne kadar 85 ülkede 3500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, AKM misafirlerine halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek modern standartlarda kültürel şölen yaşatmaya devam edecek.

MEŞK ZAMANI “SAZ MÜZİĞİ ÖZEL KONSERİ” // 16 MAYIS // AKM ÇOK AMAÇLI SALON // 18.00

Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, 16 Mayıs Salı günü Meşk Zamanı “Saz Müziği Özel Konseri”yle Atatürk Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşuyor. Yüce Gümüş’ün sanat yönetmenliğinde Selim Özyol’un konuk sanatçı olarak sahne alacağı konser AKM Çok Amaçlı Salonda gerçekleşecek.

LA BOHÈME // 17 MAYIS // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği ve yoğun ilgi gören “La Bohème” Operası 17 Mayıs Çarşamba günü AKM Türk Telekom Opera Salonunda yeniden sanatseverlerle buluşacak. Besteci Giacomo Puccini’nin ( 1858 – 1924) başyapıtlarından biri olarak kabul edilen  “La Bohème” operası, Puccini’nin muhteşem müziği ve gerçek bir öyküye dayanan konusu ile  bu dramatik ve romantik opera, dünyada en çok sahnelenen ve sevilen operaların arasında sayılıyor. 

Dekor tasarımı Çağda Çitkaya’ya, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer’e, ışık tasarımı  Serkan Şentürk’e ait olan gösteride, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu’nu Paolo Villa ve çocuk korosunu Sercan Gazeroğlu yönetiyor. Eserin koreografisi ise Şebnem Şenel’e ait üstleniyor. Eserde; “Mimì” rolünde; Ceren Aydın, Gülbin Günay, Ayten Telek, Hande S. Ürben; “Rodolfo” rolünde; Caner Akın, Berk Dalkılıç, Erdem Erdoğan, Bülent Külekçi;  “Marcello” rolünde; Caner  Akgün, Alper Göçeri, Murat Güney; “Musetta” rolünde Dilruba Bilgi, Özgecan Gençer, Anna Sirel Etyemez,  Evren Işık Yasemin; “Colline” rolünde; Göktuğ Alpaşar, Kenan Dağaşan, Zafer Erdaş, Mithat Karakelle; “Schaunard” rolünde; Şahin Dedeman, Alp Köksal, Burak Kul dönüşümlü olarak rol alacaklar.

DERVİŞ // 17 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 21.00

Dilimizi bir medeniyetin dili, düşüncemizi bir irfanın düşüncesine dönüştüren Anadolu’nun “Derviş”i Yunus Emre için AKM Tiyatro Salonunda görkemli bir dans gösterisi sahnelenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan “Derviş”, Yunus Emre’nin sevgiyi, aşkı ve gerçeği arama çabasını üç ayrı zaman diliminde anlatıyor. Gösterinin arka planında ise “Anadolu Türklüğü”nün Moğol akın ve yağmalarıyla ortaya çıkan kıtlık ve kuraklıklarla mücadelesi aktarılıyor.

DON KİŞOT // 18, 20 MAYIS // TÜRK TELEKOM SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Miguel de Cervantes’in aynı ismi taşıyan romanından seçilmiş bazı bölümlerden esinlenilerek bale sahnesine taşınan Don Kişot balesini, 18 ve 20 Mayıs tarihlerinde yeniden AKM Türk Telekom Opera Salonunun muhteşem atmosferinde sanatseverlerle buluşturacak. Ludwig Minkusun bestesiyle Marius Petipa tarafından ilk kez 1869 yılında Moskova’da Bolşoy İmparatorluk Tiyatrosu’nda sahnelenen eser, müziklerindeki melodi zenginliği, İspanyol kültürünün renkli ve heyecan verici etkisinin uyumlu birlikteliği ile klasik bale dünyasının en pırıltılı ve ihtişamlı eserlerinden biri olarak beğeni topluyor. Yüksek seviyedeki bale tekniğiyle dünyaca ünlü toplulukların repertuvarlarında değişmez bir yeri olan ve bale severlerin yoğun ilgisini çeken Don Kişot’u Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koyuyor.

Orkestra şefliğini Roberto Gianola’nın, dekor tasarımını İsmail Dede’nin, kostüm tasarımını Gizem Betil’in, ışık tasarımını ise Önder Arık’ın üstlendiği eserde; Kitri’ye Berfu Elmas, Basillio’ya Çağatay Özmen, Don Kişot’a Alkış Peker, Sancho Panza’ya Ürün İndere, Gamache’e M.K.Onur Tunay, Lorenzo’ya Kerem Kuraner, Espada’ya M.Nuri Arkan, Mecedes’e Melike Manav, İki Arkadaş’a Merve Topaldemir ve Zeynep Güçoğlu, Rüya Kraliçesi’ne Berin Kocabaşoğlu, Amor’a Ayça Anıl, Çeribaşı’na Can Bezirganoğlu, Çingene Kadın’a Zuhal Karaca hayat verecek.

TÜRK MÜZİĞİ AKŞAMLARI MUSİKİMİZDEN// 18 MAYIS // AKM ÇOK AMAÇLI SALON // 20.00

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, müzikseverleri tarihte yolculuğa çıkaracağı Türk Müziği Akşamları Musikimizden konseriyle 18 Mayıs Perşembe akşamı AKM Çok Amaçlı Salonda sahne alacak. Kudsi Sezgin’in solistliğini üstleneceği konserde Osmanlı dönemi ve Türk müziğinin asırlar içinde oluşmuş saz ve sözlü eserlerinden oluşan nadide seçkiler sanatseverlere sunulacak. Geçmişten günümüze uzanan eserlerin form, usul veya fasıl gibi hiçbir geleneksel tasnife dayanmadan, sadece gönül uyumu ile seslendirileceği gecede Ömer Aşçıoğlu keman ile, Mustafa Tabak kanun ile, Özata Ayan tanbur ile ve İsmail Hakkı Fencioğlu ud ile sahne alacak.

ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KONSERİ // 19 MAYIS // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 19 Mayıs Cuma günü, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında AKM Türk Telekom Opera Salonunda özel bir bayram konseri gerçekleştirecek. Şefliğini Theodore Kuchar’ın üstlendiği özel konserde Çeti̇n Özen (Perküsyon) ve İlay Çakmak (Keman) solist olarak sahne alacak. Konserde A.Dvorak’tan Karnaval Üvertürü Op. 92, E. Séjourné’den Mari̇mba ve Yaylılar için Konçerto, P.de Sarasate’den Zigeunerweisen Op.20 J.Massenet’ten “Meditasyon” ve F. Liszt’ten Les Preludes eserleri seslendirilecek.

GÜLDESTAN // 20 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

Libretto ve koreografisini Beyhan Murphy’nin, müzik yönetmenliğini ise Mercan Dede’nin üstlendiği Güldestan; bir göç yolundan şehirdeki kafeye, çağdaş yazar Orhan Pamuk’un eserlerinden 17. yüzyılda Evliya Çelebi’ye, modern insanın içsel yolculuklarından semaya, Osmanlı döneminden modern İstanbul’a ve nihayetinde de Gül’e varan bir yolculuğu AKM Tiyatro Salonu sahnesine taşıyor. Esere sahnede küçük bir canlı orkestranın yanı sıra, usta fotoğrafçı Ara Güler’in İstanbul fotoğrafları da eşlik ediyor. İlk kez izleyicilerin karşısına çıktığı 2004’ten günümüze; Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, Kıbrıs, Bosna, Cezayir, Arnavutluk ve Fransa’da izleyiciyle buluşan Güldestan, Aspendos Opera ve Bale Festivali, Bodrum Bale Festivali ve Bursa Festivali gibi Türkiye’nin önde gelen festivallerine katıldı. Modern dans retoriğini mistik bir aurayla buluşturan eser; Mersin, Antalya, Samsun, İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere altı şehrimizde Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi. 

ŞEDDİARABAN // 21 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 11.30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Klasik Türk müziğinin birleştirici makamı Şeddiaraban makamına odaklanan bir repertuvarla 21 Mayıs Cumartesi günü AKM Tiyatro Salonunda müzikseverlerle buluşacak. Mehmet Güntekin’in yönetimindeki konserde Aynur Ezgi Yüksel ile M. Taha Aras solist olarak sahne alacak. Konserde, Türk musikisinin neoklasik dönemine ait seçkin eserler ve Bayatî makamından şarkılar seslendirilecek.

DEFTER-İ UŞŞÂK // 23 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, Sanat Yönetmeni Şükrü Türkmen önderliğinde 23 Mayıs tarihinde AKM Tiyatro Salonunda Defter-i Uşşâk konseri gerçekleştirecek. Murat Irkılata’nın solist olarak sahne alacağı konserde Türk müziğinin en naif makamlarından olan Uşşâk makamından; Dede Salih Efendi, Abdülkadir Meragi, Rıfat Efendi Kara İsmailağa ve Şevki Bey gibi Türk müziğinin en güçlü bestekarlarının eserlerinden oluşan bir klasik takım ve Türk müziğinin seçkin örneklerinden oluşan solo eserler icra edilecek. 

GENÇLERLE MEŞK ŞEVKEFZÂ // 25 MAYIS // AKM MÜZİK PLATFORMU // 19.30

Türk müzik kültürünün seçkin örneklerini AKM’de her yaştan müzikseverlerle “Gençlerle Meşk” programıyla buluşturan Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 25 Mayıs Perşembe günü Gençlerle Meşk Şevkefzâ konseri gerçekleştirecek. Musiki ile amatör düzeyde müzikle uğraşan herkesin sesiyle veya sazıyla katılabildiği programın Mayıs ayında odaklandığı makam, Türk musikisinin en ilgi çekici ses iklimlerinden birini oluşturan Şevkefzâ makamı olacak. Koronun yarım yüzyıla ulaşan icra deneyimini musiki meraklılarıyla buluşturan program, Cumhurbaşkanlığı Korosu’nun ses ve saz sanatçılarının katılımıyla ve M. Hulûsi Yücebıyık’ın yönetiminde gerçekleşecek. AKM Müzik Platformunda gerçekleşecek konserde, solist Hande Çetinkaya ve M. Taha Aras’a saz sanatçıları Mithat Arısoy ile Serap Çağlayan eşlik edecek.

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE MAYIS AYI

RİTİM ATÖLYESİ // 16-17-19-20-21 MAYIS // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 11.00

Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için güzel bir fırsat yaratıyor. 

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 16-17-19-20-21 MAYIS // 14.00, 12.00
 
Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz- beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. Eğitmen Eda Kocatürk’ün yönetimindeki atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

RESİMLE TANIŞIYORUM // 16-17-20-21 MAYIS// 15.00, 11.00
 
AKM Çocuk Sanat Merkezinde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Tanışıyorum’ atölyesi, 4–6 yaş arasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir temayla resimler yapıyor. Hayal güçlerini resmin gücüyle birleştiren çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal yönden de gelişiyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ // 16-17-18-20-21 MAYIS // 15.00, 16.00, 14.00
Drama atölyesinde 7–10 yaş arasındaki çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezindeki atölyede rol yapmayı, canlandırmayı, doğaçlamayı öğrenen çocuklar, bir olaydan yola çıkıp farklı maceralara atılıyor! Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunurken, sosyal beceri, iletişim ve özgüven gibi konularda da sanat yoluyla güçlenmelerini sağlıyor.

RESİM SEVİNCİ // 16-17-20-21MAYIS // 16.00, 12.00
 Metin Ceyran ile Resim Sevinci, AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Farklı temalarda benzersiz resimlere imza atan 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, duygu ve düşüncelerini kâğıda aktarırken, zengin iç dünyalarını da boyayla dışa vuruyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 16-17-20-21 MAYIS // 16.00, 18.00, 17.00, 15.00

AKM, 4 -6 yaş aralığındaki çocuklara yaratıcılığı çok yönlü kazanmaları amacıyla, çocukların sosyal becerilerini geliştiren Yaratıcı Drama Atölyesi düzenliyor.   Çocuklara hayal kurmayı, rol yapmayı, topluluk içerisinde güvenle kendini ifade etmeyi deneyimleten atölye sonrasında minikler, iletişim ve dil becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra konsantrasyon, iş birliği, aktif görev alma konularında sanat yoluyla güçleniyor.

PİYANO ÖĞRENİYORUM // 16 – 18 MAYIS// AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
 
Atatürk Kültür Merkezi, çocukları piyano ile tanıştırıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Piyano Öğreniyorum atölyesi, 6 – 15 yaş aralığındaki çocuklara piyanoya dair temel teknik ve müzik eğitimi kazandırıyor. Etüt ve repertuvar çalışmaları gerçekleştirilen atölyede dersler bireysel olarak devam ediyor ve her ders birbirini takip eden pratikler, bilgiler içeriyor.

GİTAR ÖĞRENİYORUM // 16-17-19 MAYIS // 16.00

6 – 15 yaş aralığındaki çocuklar Gitar Öğreniyorum atölyesiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde gitara dair yepyeni deneyimler ediniyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde 9, 10, 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek atölyelerde çocuklar, etüt ve repertuvar çalışmaları gerçekleştirecek. Bireysel olarak devam edecek olan derslerde, her ders birbirini takip eden pratikler, bilgiler içeriyor.

KEMAN ÖĞRENİYORUM // 16- 17- 18- 19 MAYIS // 16.00
 
Çocukları temel enstrüman bilgileriyle buluşturan AKM, 6 – 15 yaş aralığındaki çocuklara özel Keman Öğreniyorum atölyesi sunuyor. Çocukları sanatla bir araya getirerek yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefleyen atölyede çocuklar, kemana dair etüt ve repertuvar çalışmaları gerçekleştirecek. Bireysel olarak devam edecek olan derslerde, her ders birbirini takip eden pratikler, bilgiler içeriyor.

MİNİ BALE ATÖLYESİ // 20 MAYIS // 13.00

Can Kandara eğitmenliğinde AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleşen Mini Bale Atölyesi, 4-5 aralığındaki geleceğin sanatçılarını küçük yaştan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar dans ve ritim becerilerini artırmanın yanı sıra bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçüyle el, kol ve bacak koordinasyonlarını geliştiriyor, canlandırılan masal ve hikâyeler ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor ve daha düzgün, dengeli ve kuvvetli bir bedene sahip oluyor.

LEGO EDUCATION İLE YARATICI ELLER İŞ BAŞINDA // 20 MAYIS // 13.00, 14.00, 15.00, 16.00
 
AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında atölyeleri; bütünsel bir yaklaşımla tasarlanan etkinliklerle çocukların tüm bedenlerini ile hareket ettirirken hem soyut düşünme, benzerlik kurma, sıralama, ince motor becerileri, ifade gücü, mantıksal düşünme, el-göz koordinasyonu gibi becerilerini geliştirmelerine hem de hayal güçlerini heyecanla ve sevinçle beraber kullanıp yeni keşifler yapmalarına destek sağlayacak.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS ATÖLYESİ // 20 MAYIS // 14.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş aralığındaki minik sanatseverlere yaratıcılıklarını dans yoluyla ifade etme fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde basit dans hareket kombinasyonlarıyla tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor. Minik dansçılara yaşıtlarıyla gönüllerince dans ettikleri keyifli bir deneyim sunan Can Kandara’nın eğitmenliğini üstlendiği atölye, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

PİYANO İLE TANIŞIYORUM // 20-21 MAYIS // 14.00, 12.00
 
Atatürk Kültür Merkezi, çocukları piyano ile tanıştırıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Piyano ile Tanışıyorum atölyesi, 4 -11 yaş aralığındaki çocuklara yepyeni deneyimler sunuyor. #hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü öğretmenlik üstlenen Eda Kocatürk tarafından koordine edilecek atölyede çocuklar, piyano hakkında bilgi edindikten sonra kısa bir resital dinleyecek. Ardından piyano çalgısını deneme fırsatları olacak. 

EBEVEYN-ÇOCUK MÜZİKLE TANIŞIYORUM // 20-21 MAYIS // 16.00

AKM, 2 -4 yaş aralığındaki en minik ziyaretçilerine de miniklerin gelişimine katkı sunan Ebeveyn – Çocuk Müzikle Tanışıyorum Atölyesi’ni düzenliyor. Miniklerin ebeveynleriyle katılacağı atölyede vurmalı çalgılar kullanılarak, renklerle, çeşitli görsellerle oyunlar oynanır katılımcılar müziklere eşlik ederler. Bu atölyede çocukların tempo algıları gelişir, birlikte hareket etmeyi öğrenirler ve çalgıları çalarken psikomotor becerilerini geliştirirler, gördüklerini, duyduklarını taklit ederler. Müzikal çalışmalarına ilk adımlarını aileleriyle birlikte atmış olurlar.

EBEVEYN-ÇOCUK DANS ATÖLYESİ // 20 MAYIS // 17.00

AKM, 20 Mayıs tarihinde düzenlediği ebeveyn çocuk dans atölyesiyle, ailelere keyif dolu bir deneyim yaşatacak. 3 -4 yaşlarındaki çocukların ebeveynleri ile birlikte katılacağı atölyede aileler hem eğlenecek hem de dans bilgisi edinecek. Çocukların ebeveynleriyle dans ve ritim hissini yaşayacakları atölye, katılımcıların müzik kulaklarının gelişmesine, vücutlarının düzgün, dengeli ve kuvvetli gelişiminin temellerinin atılmasına katkıda bulunacak.

SİHİRLİ MELODİLER ATÖLYESİ // 20 MAYIS // 14.00

Çocuk Sanat Merkezindeki etkinlikleriyle yoğun ilgi gören Atatürk Kültür Merkezi, 20 Mayıs tarihinde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası solo obua sanatçısı Damla Tunçer ve sinema ve yaratıcı drama eğitmeni Neslihan Öztürk’ün film karakterleri ve müzikleri üzerine kurguladıkları müzikli yaratıcı atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor. 7 -11 yaş aralığındaki çocuklara özel düzenlenen Sihirli Melodiler Atölyesinde minikler diledikleri bir karakteri seçerek onun özelliklerini, eğitmenleri eşliğinde belli bir kurgu üzerinde kendi yaratıcı düşünceleri ile canlandıracak. Filmin müziklerini, ana temayı seslendiren obua çalgısını yakından tanıyacak. Filmdeki karakterler ile müziği ilişkilendirebilecek, etkinliğin dinamik ritmi içerisinde eğlenerek öğrenme ile yaratıcı taraflarını keşfedecekleri eşsiz bir deneyim elde edecekler.

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ // 20 MAYIS // 15.00

Yaratıcılığı dışa vurmanın en güzel yollarından biri olan dans, çocuklarla buluşuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, popüler şarkılar eşliğinde hep birlikte çeşitli kombinasyonlar oluşturup, özgün dans hareketleri ortaya çıkarıyor. Çocuklar müziğin ve dansın büyüsüyle coşarken, aynı zamanda beden koordinasyonları ve ritim duyguları da gelişiyor.

 

SERAMİK BOYAMA ATÖLYESİ // 21 MAYIS// 15.00

4 -6  yaş aralığındaki minikler AKM’de seramikle tanışıyor. Çanakkale Seramik’in “İyi Bak Dünyana” vizyonuyla miniklere sürdürülebilirlik konusunda bilinç kazandıracak olan Seramik Boyama atölyesi, miniklere atık seramikleri yeniden dönüştürmeyi ve hayata kazandırmayı öğretecek. Atık seramikleri hayal güçlerini kullanarak kendi seramiklerini tasarlayacak olan minikler, sürdürülebilirliği deneyimle öğrenme fırsatı yakalayacak.

ÇOCUKLAR İÇİN SERAMİK BOYAMA ATÖLYESİ // 21 MAYIS// 15.00, 14.00

7 – 11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenen Seramik Boyama atölyesinde çocuklar,
 sürdürülebilir geleceğin inşası için tasarım sürecinden başlayarak tüm üretim süreçlerinde “İyi Bak Dünyana” vizyonuyla hareket eden Çanakkale Seramik ile, artık seramikleri yeniden değerlendirecek. Atık malzemelerin geri dönüşüm ile yeniden kullanıma kazandırılmasını, zenginliğini keşfetme yolculuğuna çıkacak olan çocuklar, sürdürülebilir sağlıklı bir dünya konusunda bilinçlenecekler. Çocukları kullan-at felsefesinden uzaklaştırmak amacıyla düzenlenen düzenlenen bilinçlendirme atölyelerinde, çocukların hayal güçlerini kullanarak seramik karolardan kendi seramiklerini tasarlama imkanı sunuluyor.

MÜZİKLİ TÜRKİYE YOLCULUĞU// 21 MAYIS // 12.00, 13.00

6-10 yaş aralığındaki çocuklar “Müzikli Türkiye Yolculuğu” etkinliğiyle AKM’de heyecanlı maceralar eşliğinde Türkiye’nin bölgelerini keşfedecekleri eğlence dolu bir etkinlikle buluşuyor. 50 dakikalık 4 atölyeden oluşan atölyelerde çocukları bölgelerimizin fiziksel özelliklerini, tarihini, mutfağını, gelenek göreneklerini ve türkülerini keşfetmelerini sağlayan bir deneyim bekliyor. Keşifler boyunca o bölgeye ait yaş grubuna uygun ve çocukların sevebilecekleri türküleri de dinledikleri ve darbukalar ile eşlik ettikleri atölyede, hikâye anlatıcılığı ile çocuklara canlandırmalı çalışmalar da yaptırılıyor. O bölgeye ait maceraları dinlerken çocuklar bölgeye ait en az bir türküyü öğrenmiş ve darbukalarla türküye eşlik ederek ulusal müziğimizle ilgili repertuvarlarını geliştirme fırsatı yakalıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN UKULELE ATÖLYESİ // 21 MAYIS // 13.00
 AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ukulele Atölyesi, müziksever minikleri yepyeni bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen 7 – 11 yaş aralığındaki çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor. Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına da hakim oluyor.

DON KİŞOT’UN MACERASI // 21 MAYIS //16.00

Çocuklar AKM’de Miguel de Cervantes’in en sevilen eseri Don Kişot’la tanışıyor. 21 Mayıs Pazar günü AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Don Kişot’un Macerası atölyesinde, çocuklara Don Kişot adlı bale eseri kısaca anlatılacak. Minikler, geri dönüştürülebilen materyaller ile hazırlayacakları Don Kişot, yel değirmeni ve at maketleriyle balenin konusu pekiştirecek. Derste yapılan çalışmalar günün anısı olarak öğrencilere hediye edilecek.

KAMERA ÖNÜ OYUNCULUK ATÖLYESİ // 21 MAYIS // 13.00

AKM’nin 8 -13 yaş aralığındaki minik ziyaretçileri için Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi ile yepyeni bir deneyim sunuyor.   Yönetmen/Senarist/Oyuncu Nursen Köreken’in geliştirdiği yöntemle hazırlanmış kamera önü oyunculuk atölyesinde çocuklar kamera karşısında rol oynama deneyimi eğlenerek deneyimleyecekler. Daha önce kamera ile karşılaşmamış ya da kamera karşısında özgüven kazanmak isteyen minik ziyaretçilerin eğitimi yaratıcı drama ile eğitimleriyle başlayacak. Çocukların doğaçlama becerileri üzerinde çalışarak hayal güçlerini geliştirmelerini destekleyen atölyede, çeşitli monologlar üzerine çalışılarak sahnede doğallık, konsantrasyon ve gevşeme üzerine karaktere girme, rolünü tanıma ve tanımlama hakkında bilgi ve deneyim sunulacak.

KENDİ TAKIMI KENDİM TASARLIYORUM // 21 MAYIS // 17.00
 AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Kendi Takımı Kendim Tasarlıyorum atölyesi ile çocuklar çeşitli boncukları kullanarak kolye veya bileklik yapımını deneyimleyecekler. Sokak hayvanlarına destek amacıyla geliştirilen # hermamabirnota projesi kapsamında atölyenin eğitmenliğini Nurgül Kocatürk gönüllü olarak üstleniyor.

EBEVEYN-ÇOCUK DRAMA ATÖLYESİ// 21 MAYIS // 17.00

Atatürk Kültür Merkezi, çocuklara hem arkadaşları hem de ebeveynleri ile eğlenip, öğrenecekleri Ebeveyn Çocuk Drama Atölyesi’ni sunuyor. 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek atölyede çocukları, anne ve babaları ile keyifli vakit geçirecekleri, birlikte oyun oynayacakları, eğlenirken birbirlerini anlayacakları ve oyun arkadaşı olabilecekleri bir deneyim bekliyor. Velilerin çocukları ile birlikte yaratıcı drama etkinlikleri yapıp çocukluklarına dönecekleri, çocukların ise doğaçlamalar ile hayal güçlerini geliştirebilecekleri hareket, beden, mimik, iletişim becerileri, ve sahne çalışmalarının yer aldığı atölye çocuk sanatseverleri bekliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni