Bir yıldızın Peşinden Koşan Kızın Öyküsü “Benim Küçük Yıldızım"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Cengiz Özek’in yazıp yönettiği Benim Küçük Yıldızım adlı çocuk oyununu seyirciyle buluşturdu. Karanlıkta parlayan kuklaların küçük bir kızın hayal dünyasını süslediği oyun, çocuklara neşeli bir gün yaşattı.

2022-2023 sezonunun yeni çocuk oyunu Benim Küçük Yıldızım, 25 Aralık 2022 Pazar günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde prömiyerini yaptı. Oyun, bir yıldızın peşinden koşan kızın öyküsünü anlatıyor. Seyahati boyunca pırıltılı, parlak; herkes için yıldız olan bir şeyle karşılaşıyor. Bir yıldız gibi olmak istiyor.

Müziğini Orçun Tekelioğlu’nun, dekor-kostüm tasarımını Almila Altunsoy’un, ışık tasarımını Osman Aktan’ın, efekt tasarımını Nuri Özelçi’nin, koreografisini Özge Midilli’nin yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu’nun çektiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Buğra Can Ildırışık, Hasip Tuz, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy, Özge Kırdı, Pınar Pamuk, Tevfik Şahin rol alıyor.

Oyun, 8, 15 Ocak 2023 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 22, 29 Ocak 2023 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

BENİM KÜÇÜK YILDIZIM

Bir gün bir yıldız kayar… Gökyüzünden… Küçük kız onun peşine düşer… Belki gözündeki yıldıza ulaşamaz; ama bir yıldız şarkıcı kargaya, tavuklar için bir Yıldız gibi pırıl pırıl parlayan bir mısır tanesine, her nefes aldıkça bir yıldız parıldayan ateş böceğine rastlar… Hepsiyle arkadaş olur… Sonunda gerçek yıldızın içinde olduğunu sevgi kardeşlik dostluk olduğunu anlar.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni