Borusan Contemporary, CI Bloom'da!

 Borusan Contemporary, Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmine katkı sunmayı amaçlayan sanat fuarı CI Bloom kapsamında izleyicilerle buluşuyor.

31 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu’nda düzenlenecek fuarda bulunan CI Photo Focus alanında, Borusan Contemporary Koleksiyonu’nda yer alan Çağdaş fotoğraf sanatçısı Frank Thiel’in bir eseri sergilenecek. 1 Haziran tarihinde ise Borusan Contemporary özel daveti ile fotoğraf sanatçısı Olivo Barbieri bir sanatçı konuşması gerçekleştirecek.

Borusan Contemporary, bu yıl 31 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek CI Bloom kapsamında, fotoğraf sanatının en güncel örneklerini sunmayı hedefleyen yeni fuar platformu CI Photo Focus’ta yer alacak. Günümüz fotoğrafçılığının çarpıcı örneklerini güçlü bir sanatsal ifade aracı olarak bünyesinde barındıran Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu sanatçılarından Frank ThielViedma #01 adlı eseriyle CI Bloom’da yer alacak. Ayrıca Borusan Contemporary özel daveti ile fotoğraf sanatçısı Olivo Barbieri, Dr. Fırat Arapoğlu moderatörlüğünde bir sanatçı konuşması gerçekleştirecek. 

Borusan Contemporary ve CI Photo iş birliğiyle Frank Thiel’in Viedma #01 adlı eseri sanatseverlerle buluşacak

Contemporary İstanbul, bu sene fotoğrafçılığı sanatsal bir ifade aracı olarak tanıtmayı; bölgeden ve dünyadan fotoğraf sanatı üzerine çalışmalar yapan galerileri ve sanatçıları bir araya getirmeyi amaçlayan CI Photo Focus adında yeni bir platform sunuyor. Platform katılımcıları arasında bulunan Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun temsil ettiği sanatçılar arasında yer alan Alman fotoğrafçı Frank Thiel’in Viedma #01 adlı eseri fuar boyunca ziyaretçilerle buluşacak.

1985 doğumlu Alman fotoğrafçı Frank Thiel, 20 yılı aşkın bir süre boyunca Berlin’deki kentsel, siyasi, kültürel ve sosyal değişimlerin şehrin topoğrafyasına etkilerini belgeleyen, büyük ölçekli fotoğraflar üretti. Berlin’in karmaşık geçmişini, farklı yaşam tarzlarını, devlet gözetimini ve halka açık alanların özelleştirilmesini kentsel dönüşüm üzerinden ele alan sanatçı, yakın zamanda odağını doğaya ve manzara fotoğrafçılığına çevirdi. Frank Thiel’ın Viedma #01 adlı fotoğrafı bir belgeleme aracı olmanın ötesinde heykel ve resim gibi diğer sanat formlarından etkiler de barındırıyor. Viedma #01’in görünür kıldığı zamana bağlı değişim ve dönüşüm, estetik bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. 

Arjantin’in Patagonya bölgesinde bulunan Viedma Gölü çevresindeki buzul formlarını bir organik “mimari” olarak ele alan sanatçı, ayrıntı, kompozisyon, soyutlama ve renk konusunda Berlin fotoğraflarına benzer bir estetik tavırla yaklaşıyor. Anıtsal boyuttaki fotoğraf, binlerce yıl boyunca şekillenmiş buzulların nefes kesen fiziksel özelliklerini ortaya koyuyor ve izleyicileri doğayla olan ilişkilerini sorgulamaya yönlendiriyor.

Borusan Contemporay’nin özel davetiyle fuara katılan fotoğraf sanatçısı Olivio Barbieri CI Bloom ziyaretçileriyle buluşacak

İtalyan sanatçı Olivo Barbieri, 15 yıldır devam eden “Site Specific” isimli projesi kapsamında, dünya metropollerinin ve megalopolislerin üzerinden helikopterle uçarak kuşbakışı fotoğraflar çekiyor. Bu sayede tanıdık şehir manzaralarını yabancılaştırırken algımızın sınırlarını sorguluyor ve yeni teknolojik olanakları kullanarak insan ile doğa arasındaki ilişkiyi inceliyor. Olivio Barbieri, 1 Haziran Perşembe günü saat 13.00’de Fırat Arapoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek konuşmasında, “Alps Geographies and People” (2012) ve “Capri” (2013) projelerini de ele alacak. Barbieri’nin fotoğrafları, İtalyan Alpleri ve Capri kayalıkları gibi doğal alanların turistik amaçlarla tema parklarına dönüştürüldüğünü göstererek tüketim ekonomisinin doğa sömürüsünü görünür kılıyor. Sanatçının çalışmaları aynı zamanda, deprem gibi afetlerin yapılar ve şehir yaşamı üzerindeki etkisine de dikkat çekiyor.

Fuar kapsamında Borusan Contemporary müdürü Dr. Kumru Eren, Photo Focus programı çerçevesinde düzenlenen; fotoğrafçılığın evrimi, fotoğraf eserlerin korunması ve erişilebilirliğinin ele alınacağı panelin konuşmacıları arasında yer alıyor. Osman Serhat Kahraman moderatörlüğünde gerçekleşecek panelin diğer konuşmacıları Oğuz Karakütük ve Fırat Arapoğlu. 1 Haziran tarihinde saat 12:00’de fuar ziyaretçileriyle buluşacak etkinlik CIF Dialogues Lounge’da gerçekleşecek. 

Fuar ziyareti ve etkinlik katılımı için CI Bloom biletlerini Mobilet üzerinden temin edebilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni