Çayırova sergisine sürpriz ziyaretçi

KO-MEK, kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergilerin açılışına Başkan Büyükakın milli otomobilimiz TOGG ile gelerek sürpriz yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), ilçe sergilerinin açılışına tüm hızıyla devam ediyor. İzmit, Gebze, Darıca, Gölcük, Karamürsel sergilerinden sonra Çayırova ilçe sergisini de büyük bir coşku ile açan KO-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eşsiz ürünlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadı. Çayırova Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışa milli otomobilimiz TOGG ile gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın açılışa katılan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

AÇILIŞA KATILIM YOĞUN OLDU

Açılışa Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, AK Parti Çayırova Kadın Kolları Başkanı Seyhan Dünmez, Çayırova Milli Eğitim Müdürü İsmail Akkuş’un yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“DOĞRULARI HAYKIRMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Açılış öncesinde “Sosyal Medya Neyimiz Olur”? adlı söyleşi düzenleyen Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz konuşmasında, “Son dönemde oldukça yaygınlaşan sosyal medyada zaman zaman dolaşıma sokulan ve manipüle edilen bilgiler ver. Birçoğumuz da ne yazık ki bu bilgilere inanıyoruz. Ama biz gazeteciler olarak haksızlık karşısında doğruları haykırmak boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Bizler sosyal medyada gezen yalan haberlere göz yumarsak bu algı operasyonlarına maruz kalırsak gece gündüz bu ülkenin menfaatleri için çalışanlara haksızlık yapmış oluruz” dedi.

 

KO-MEK SAYESİNDE ENGELLER BAŞARI OLDU

Söyleşinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda kursiyerler adına doğuştan yürüme engelli muhasebe kursiyeri Enes Civelek yaptı. Azmi ve kararlılığı ile salonda bulunan vatandaşlardan alkış alan Civelek, “Doğuştan yürüme engelliyim ama hiçbir zaman bu engelimi sorun olarak görmedim. KO-MEK’te muhasebe, İngilizce ve bilgisayar kurslarına katılarak eğitim aldım aldığım eğitimler sayesinde kendimi daha da geliştirerek iş sahıbi olmak istiyorum” ifadesini kullandı.

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİ YAPTI

KO-MEK kurslarının önemine değinen Başkan Büyükakın, “Kursiyerlerimiz buralarda sadece eğitim almıyor aynı zamanda KO-MEK Bohçası ile evlenecek kızlarımıza çeyiz desteği, KO-MEK Vefası ile ihtiyaç sahiplerine destek olmak gibi birçok sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştiriyorlar. Biz geçmişten bu güne yaptığımız işlerle gurur duyduk’’ şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından bir vefa örneği olan KO-MEK Bohçası yakında düğünü olacak olan kursiyere hediye edildi. Ardından protokol hep birlikte açılış kurdelesini keserek Çayırova sergisinin açılışını yaptı. Açılış sonrasında Başkan Büyükakın ve beraberindekiler el emeği göz nuru ürünleri inceleyerek bilgi aldı. Başkan Büyükakın gün sonunda halkoyunları kursiyerlerinin sergiledikleri gösteriyi ziyaretçilerle birlikte izledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni