Ericsson yeni üç bant, üç sektör 5G radyo ile sürdürülebilirlikte çıtayı yükseltti

Dokuz radyonun yaptığı işi tek başına yapabilen yeni üç bant, üç sektör 5G radyosu geliştiren Ericsson, şebeke sürdürülebilirliğinde bir kez daha çıtayı yükseğe taşıdı. Üç bant tek sektör radyolara kıyasla yüzde 40 oranında daha az enerji tüketen Radyo 6646’nun alüminyum gövde ağırlığını da yüzde 60 azaltarak, sahadaki ayak izini küçültüyor.

 

Yeni radyo, Ericsson’un üç sektör ürünlerinin çoklu bant operasyon kabiliyetini daha da genişleterek, 900, 800 ve 700MHz frekans bantlarını tek ve kompakt bir 2G ve 5G uyumlu radyoda bir araya getiriyor. İletişim hizmet sağlayıcıların (CSP) sürdürülebilir çözümlere yönelik ihtiyaçlarının giderek artığı bu dönemde, Radyo 6646’nın düşük bant spektrum kabiliyeti hem 5G kapsama alanını hem de orta bant (3,5GHz) performansını enerji verimliliği yüksek bir şekilde artıracak.

 

Enerji tüketiminde yüzde 40’lık bir azalma, yıllık bazda elektrikli bir otomobili 40 kez şarj etmeye eşdeğer bir enerji tasarrufu sağlamak anlamına geliyor. Dahası, yeni üç bant, üç sektör 5G radyonun ağırlığının yüzde 60 azaltılmış olması da CSP’lerin kurulum maliyetlerini, kule kiralarını ve karbon ayak izlerini en düşük seviyeye indirmelerine yardımcı olacak. Tek bant yapılarda ise sadece Radyo 6646, dokuz radyonun işini tek başına yerine getirecek.

 

Telefonica Spain RAN Teknolojisi ve Destek Müdürü Vicente Abad, şu değerlendirmede bulundu: “Ericsson’un yeni Radyo 6646 ürünü ekonomik ve sürdürülebilir olduğu gibi, 5G kapsama alanını maliyet yönünden çok uygun bir şekilde genişletmek için son derece kompakt ve esnek bir çözüm sunuyor. Ayak izi ve enerji tüketimi yönünden sunduğu avantajlarla 5G’nin gelişiminde büyük rol oynayacağını düşünüyor, İspanya’da ilk uygulamayı gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

 

Ericsson Ağ Ürünleri Başkanı David Hammarwall, şunları kaydetti: “Yeni, enerji tasarruflu radyomuz, spektrum kabiliyetiyle, kurulum kolaylığı sağlayan formu bir araya getirmesi sebebiyle benzersiz. Bu inovasyon sayesinde Avrupa’dan başlamak üzere, 5G daha hızlı ve yalın bir kurulum ile kapsamını genişletecek. Mobil Telekomünikasyon Operatörleri,  Bağımsız 5G (5G Standalone) hizmetlerini son kullanıcıya, endüstrilere ve kritik önem taşıyan iletişim hizmetlerine yönelik yeni uygulamalar sunarak genişletebilecekler. 

 

Radyo 6646 dıştan içe geniş alan erişimini, çatılar ve kuleler gibi dış mekanlardan ofisler, bodrumlar, mağazalar ve evler gibi iç mekanlara doğru genişletecek. Ayrıca, bu teknoloji sayesinde orta bant TDD (what does TDD stand for ??)’nin Taşıyıcı Birleştirme (Carrier Aggregation) ve Bağımsız 5G ile bir araya getirilmesiyle 5G ağlarının kapasitesi artacak.

 

Yeni radyo ürünü, Bağımsız 5G açılımının önemli spektrumlarından biri olan 700MHz bandını destekliyor ve düşük bantların performansını aşıp orta bant TDD’ye ulaşmasını sağlıyor.  Üç düşük bant sayesinde Radyo 6646, Nesnelerin İnterneti (IoT)  dahil olmak üzere, 2G’den 5G’ye kadar tüm mobil iletişim jenerasyonlarında iç mekan ve dış mekan kapsama alanlarını genişletecek. Çok geniş bir yelpazedeki cihazlar tarafından desteklenen bu frekanslar, 5G hizmetlerinin büyümesini önemli ölçüde hızlandırma fırsatı sunuyor.

 

Radyo 6646, 2021 yılında dünya genelinde piyasaya sürülen çift bant üç sektör Radyo 6626’nın devamı niteliğinde. Ericsson ayrıca bu senenin başlarında, karbon? ayak izinde sıfır ya da minimum bir artışla kayda değer enerji tasarrufu ve 10 kata kadar kapasite artırımı sunan 7 yeni 5G RAN çözümü geliştirdiğini açıklamıştı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni