Eti Çocuk Tiyatrosu “Mutluluk Denince Akla" ile Sömestr Tatilinde İstanbul'da çocuklarla buluşuyor

23 yıldır Türkiye’nin her köşesini dolaşarak çocukları ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturan Eti Çocuk Tiyatrosu, 2023 sezonunda ilk özgün oyunu “Mutluluk Denince Akla” ile gösterimlerine devam ediyor. Eti Çocuk Tiyatrosu sömestr tatil dönemi 21-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da perdelerini açacak. 

Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Eti Çocuk Tiyatrosu, 23. yılında çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında 3 milyona yakın çocuğun fırsat eşitliği içinde tiyatro ile buluşmasını sağlayan Eti Çocuk Tiyatrosu, 2023 sezonunda ilk özgün oyunu “Mutluluk Denince Akla” ile izleyicisiyle buluşuyor.

“Mutluluk Denince Akla” 21-22 Ocak’ta Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde, 23-24 Ocak’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, 26-27 Ocak’ta Bakırköy İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Eti Çocuk Tiyatrosu’nun turne programı www.etietieti.com adresinden ve Eti Çocuk Tiyatrosu’nun sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor. Gösteri tarihinden 5 gün önce salon kapasitesi ile sınırlı olan davetiyelere passo.com.tr’den ulaşılabiliyor ve davetiyeler tek kişiliktir. Davetiyesi olmayanlar gösterimlere kabul edilmemektedir.

Paylaşmak, yardımlaşmak, çevreyi ve doğayı korumak, hayvan sevgisi, empati, hoşgörü, adil olmak, hayal etmenin gücü gibi konular üzerine kurulu öyküsüyle oyun, çocuklara temel değerleri göstermeyi amaçlıyor. Eti Çocuk Tiyatrosu Eskişehir ve Antalya’daki gösterilerin ardından Türkiye turnesine devam edecek.

Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın!

Şimdiye kadar, yüz binlercesi hayatlarında ilk kez olmak üzere, yaklaşık 3 milyon seyircinin tiyatro ile ücretsiz buluşmasını sağlamış olan ve daha uzun yıllar yolculuğuna devam etmeyi hedefleyen Eti Çocuk Tiyatrosu, Türkiye’nin en önemli, geniş kapsamlı ve devamlılığı olan sosyal sorumluluk projelerinden biri olma özelliğine sahip bulunuyor.

Her sezon ilk kez tiyatroya gidecek on binlerce çocuğa, hayatlarında yepyeni pencereler açan ve tiyatro ile tanışma imkânı sağlayan Eti Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında onlarca şehirde perdelerini açtı. Bu yıl 22. sezonunu kutlayan Eti Çocuk Tiyatrosu, şimdiye kadar “Bisküvi Adam”, “Kakaolu Olsun”, “Alaaddin’in Sihirli Lambası”, “Alice Harikalar Diyarında”, “Pinokyo”, “Çizmeli Kedi”, “Kral Çıplak”, “Kırmızı Başlıklı Kız” ve “Heidi” olmak üzere 9 farklı oyun sahneledi.

Oyunun Hikâyesi

Hikâyenin tamamı Özgür’ün rüyasında geçer. Özgür, arkadaşları Deniz, Kerem ve Caner ile gidecekleri piknik için parktaki bankta onları beklerken uyuyakalır. Rüyasında karşısına farklı bir kıyafet içinde, elinde çeşit çeşit eski saatlerle dolu çantası olan “Mutlu Zaman Perisi” çıkar. Mutlu Zaman Perisi, Özgür’e sihirli bir saat hediye eder. Özgür, arkadaşlarıyla birlikte, farklı maceralar yaşayarak mutluluk için gerekli olan birçok temel değeri keşfeder. Mutlu Zaman Perisi de hayatın içinden farklı karakterlere bürünerek Özgür ve arkadaşlarının mutluluk değerlerini keşif yolculuklarında yardım eder.

“Mutluluk Denince Akla”

Yazan-Yöneten: Ünsal Sicilli 

Müzik: Caner Anar 

Dekor-Kostüm: Evren Savaş

Oyuncular: Yasin Akgül, Aylin El, Dilara Akan, Ali Ulvi Gülşen, Hüseyin Yıldırım

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni