Halk Ozanı Aşık Veysel AKM'deki Özel Konserle Anılıyor

Aşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden biri olan halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 50. yılında UNESCO tarafından ilan edilen 2023 yılı anma ve kutlama yıl dönümü programları kapsamında AKM’de gerçekleşecek özel bir konserle anılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı’nın sanat yönetmenliğini üstlendiği konserde, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Araştırma ve Uygulama Korosu ile Sivas ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları büyük ozan için aynı sahnede buluşuyor.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kaydedilen “Âşıklık Geleneği”nin güçlü temsilcilerinden biri olan Âşık Veysel, vefatının 50. yılına özel 29 Mart Çarşamba akşamı AKM Tiyatro Salonunda gerçekleşecek konserle anılacak.  UNESCO tarafından 2023 yılı anma ve kutlama yıl dönümleri programlarına alınan büyük ozan, AKM’deki özel konserde bir kez daha barışın, hoşgörünün, sevginin, yaşama sevincinin ve doğaya bağlılığın sesi olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı’nın sanat yönetmenliğini üstlendiği, Enver Merallı ve Uğur Kaya’nın sahneye koyduğu konserde, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Araştırma ve Uygulama Korosu ile Sivas ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları aynı sahnede buluşacak. Konser sırasında sahneye davet edilecek aşıklar da büyük ozanı türkülerle anacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni