Küratör Eşliğinde John Craxton: Işığın Peşinde Sergi Turları 19-21 Mayıs'ta Yeniden Meşher'de!

Britanyalı ressam ve tasarımcı John Craxton’ın (1922-2009) yaşamını ve eserlerini tanıtan Türkiye’deki ilk kişisel sergisi John Craxton: Işığın Peşinde, 23 Temmuz’a kadar Meşher’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. 19-21 Mayıs tarihleri arasında ise sanatçının yakın dostu ve biyografisinin yazarı olan, serginin küratörü Ian Collins ile sergi turları düzenlenecek. Londra’da yaşayan Collins’in sergi açılışının ardından tekrar İstanbul’da olacağı bu tarihlerde ücretsiz gerçekleştirilecek turlar, sergiyi küratör eşliğinde gezmek ve John Craxton’ı daha yakından tanımak isteyenlere çok özel bir imkân tanıyor.

Ian Collins ile Nisan ayında düzenlenen turlar, yoğun ilgi nedeniyle tekrarlanmıştı.

Sergi turları 19, 20 ve 21 Mayıs’ta, saat 15.00’te, ücretsiz ve İngilizce olarak gerçekleştirilecektir. Kontenjan sınırlıdır ve kayıt yaptırılması gereklidir.

Sergide Craxton’ın 200’e yakın eseri yer alıyor

John Craxton: Işığın Peşinde sergisi, Craxton’ın uzun kariyerine yayılan çeşitli eserlerinden bir seçki sunuyor. Sergide anıtsal bir duvar halısı, tablolar, çizimler, baskılar, kitap tasarımları ve kişisel eşyaları da dahil olmak üzere Craxton’ın geniş yelpazedeki 200’e yakın eseri yer alıyor. Savaş zamanının karanlığından aydınlığa ve tek renkten parlak renklere doğru ilerleyen keyif dolu ve yaratıcı bir yaşamı anlatan serginin vitrininde ise ziyaretçileri, sanatçının kullanmayı çok sevdiği klasik motosikletlerden bir örnek karşılıyor. John Craxton: Işığın Peşinde sergisinde, çeşitli koleksiyonlardan ödünç alınan eserlerin yanı sıra John Craxton Estate’ten sonra en fazla sayıda Craxton eserine sahip olan Ömer Koç Koleksiyonu’ndan 40’ın üzerinde eser yer alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı