Lenovo, 1 milyon metrik tondan fazla karbondioksit salımını telafi etti

Teknoloji devi Lenovo, daha akıllı sürdürülebilirlik uygulamaları doğrultusunda Lenovo CO2 Telafi Hizmeti ile 1 milyon metrik ton karbon dönüm noktasını aşarken, giderek daha fazla işletme sürdürülebilirlik uygulamalarını destekliyor.

 

Lenovo'nun teknoloji sektöründe türünün ilk örneği olan “CO2 Telafi Hizmetleri” için önemli bir dönüm noktası gerçekleşti. Lenovo müşterileri, satın aldıkları Think PC'lerle (masaüstü bilgisayar, iş istasyonu, dizüstü bilgisayar) 1 milyon metrik tondan fazla karbondioksit salımını telafi etti.  Bu miktar, 215.000'den fazla binek aracın bir yıllık sera gazı salımına denk geliyor.  Lenovo ayrıca, işletmelerin artık belirli Lenovo ThinkSystem sunucusu alımlarına Lenovo CO2 telafi hizmetlerini ekleyebileceğini de duyurdu. 

 

Amaç sürdürülebilirlikte somut adımlar atmak

Lenovo, Net Sıfır Vizyonu doğrultusunda seçili Lenovo Think System sunucularını, CO2 Dengeleme Hizmetleri kapsamına alıyor. Emisyon telafi fonları, dünya genelinde yenilenebilir enerji veya ekoloji projeleri gibi BM onaylı girişimlerde kullanılacak. Bütüncül sürdürülebilirlik yaklaşımının kapsamında, üretimde düşük sıcaklıklı lehim teknolojisinin kullanılması, cihaz yaşam döngülerini uzatmak üzere “Hizmet olarak sunulan çözümler” ve döngüsel ekonomi çalışmalarını destekleyen çevreyle uyumlu donanım imhasına yönelik varlık geri kazanım hizmetleri yer alıyor.

 

İklim değişikliğiyle mücadele

Lenovo Küresel Sürdürülebilirlik Hizmetleri İcra Direktörü Claudia Contreras, konuda hakkında şunları söyledi: "Nihai hedefimiz her zaman çevresel etkimizi azaltmak olurken, karbon telafisi, sorumlu bir biçimde uygulanıp bağımsız olarak denetlendiğinde, iklim eylemine yönelik ihtiyaç duyulan ilave destek için güçlü bir araçtır. Bugün kutladığımız bu dönüm noktası ve sunucu portföyümüzün CO2 telafi hizmetleri kapsamına alınması, müşterilerimizi iklim değişikliğiyle mücadeleye dahil etme çabalarımızın odak noktasını ve gücünü vurguluyor. Bilgisayar sağlayıcısından tam kapsamlı hizmet sağlayıcısına dönüşüm yolculuğumuzun bir parçası olarak, müşterilerimizin kendi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak çözümler sunmaya devam etmeyi hedefliyoruz."

 

İşletme ve tüketiciler basit bir satın alma eklentisiyle, bilgisayarlarının veya sunucularının üretiminden nakliyesine ve cihazın yaşam döngüsü boyunca tüketilen elektriğe kadar çok çeşitli süreçler sonucunda ortaya çıkan karbon emisyonlarını telafi edebiliyor. Üçüncü parti bir küresel danışmanlık şirketi olan ClimeCo aracılığıyla kaynaklar, rüzgâr türbinleri, güneş panelleri ve tarım yan ürünlerinin elektrik üretmek için kullanıldığı yenilikçi yöntemleri içeren yenilenebilir enerji girişimleri gibi BM onaylı çevre projelerine yönlendiriliyor. 2022'nin başlarında Lenovo, Lenovo Legion ve Yoga bilgisayarlar için karbon telafi programının kapsamını ticari müşterilerden bireysel tüketicilere genişletti.

 

Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim (ESG) hizmetlerine olan talep artıyor

İlk kez sunulmaya başladığı 2021 yılından bu yana, Lenovo'nun CO2 Telafi Hizmetlerinin kullanım oranı artarken, müşterilerin telafi ettiği karbon oranı her çeyrekte çift haneli artış gösteriyor. Bu durum, işletmelerin Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim (ESG) ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayan ve çevresel ayak izlerini azaltmalarını sağlayan BT çözümlerini uygulamaya giderek daha istekli olduğunu ortaya koyuyor. 

 

ThinkPad Z13 Time Dergisinin “Yılın En İyi İnovasyon” listesinde 

Lenovo, sürdürülebilirlik vizyonuyla sunduğu ürünler çerçevesinde, ünlü Time Dergisi’nin ilan ettiği “2022 Yılının En İyi İnovasyonları” listesinde yeni ThinkPad Z serisinden, ThinkPad Z13 ürünü ile “en iyi çevre bilincine sahip dizüstü bilgisayarı” seçilerek yer aldı. ThinkPad Z13 daha az enerji tüketimiyle daha yüksek performans göstermekle kalmıyor aynı zamanda 75 oranında geri dönüştürülmüş alüminyum içeren bir bilgisayar olarak pil braketleri, hoparlör muhafazaları ve AC adaptörleri için geri dönüştürülmüş malzeme ile karşımıza çıkıyor. Z13, tüm ThinkPad'ler arasında en yüksek ekran-gövde oranını sunan özel bir işlemciye de sahip. 

 

Telafinin ötesi

Karbon telafisi, Lenovo'nun sürdürülebilir inovasyon yaklaşımının yalnızca bir parçasını oluşturuyor. Lenovo TruScale, abonelik yoluyla veya "hizmet olarak" teknoloji ekipmanları ve hizmetleri sunarak değer zinciri genelinde israfı en aza indiriyor. Örneğin, TruScale ile şirketlerin kullanım ömrü dolan BT ekipmanlarını yeniden kullanıp geri dönüşüme sokması, döngüsel ekonomiyi güçlendirirken atıkları azaltıyor. 

 

Bununla ilgili olarak Contreras şu açıklamalarda bulundu: "Çevre yönetimi, bu konudaki yöntemlerin sadece biri olan karbon telafisinden çok daha fazlasını kapsıyor. Donanım, altyapı, yazılım ve hizmetlerde entegre olanaklarımızdan yararlanıyor, sürdürülebilir ve yenilikçi BT çözümleri geliştirmek için iş ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Net sıfır hedeflerimize ancak güçlü bir iş birliğiyle ulaşabileceğimizin farkındayız. Bunu göz önünde bulundurarak, daha döngüsel bir ekonomiyi teşvik etmeye, değer zincirinin tamamında israfı ortadan kaldırmaya, ürünlerde işlenmemiş malzemelerin kullanımını azaltmaya, yenilenebilir kaynaklara odaklanmaya ve her zaman misyonumuza uygun titizlikte tedarikçi standartları uygulamaya devam edeceğiz."  

 

Lenovo ayrıca, bilgisayar üretiminde sera gazı emisyonlarını azaltan düşük sıcaklıklı lehimleme teknolojisi gibi kayda değer yeniliklere öncülük ediyor ve bunu sektörle ücretsiz olarak paylaşıyor. Bunun yanında, Lenovo Neptune Doğrudan Su Soğutma teknolojisi, sıcak su devridaimiyle müşterilerin elektrik tüketimini yüzde 40'a kadar azaltmasını sağlayarak sektörde öncü veri merkezi verimliliği sağlıyor. Ürün üretim sürecinde ise Lenovo, cihazlarının üretiminde geri dönüştürülmüş plastikler kullanıyor ve geri dönüştürülmüş magnezyum gibi malzemelerle geri dönüştürülen malzeme türü yelpazesini genişletiyor.  

 

Net sıfır emisyon

Lenovo’nun net sıfır emisyona ulaşma hedefleri şu anda ‘Net Sıfır Standardına’ uygunluk için doğrulanmak üzere ‘Bilime Dayalı Hedefler Girişimi’ tarafından değerlendiriliyor. 2021-22 mali yılında da Lenovo, 2030 yılı için emisyon azaltma hedeflerine yönelik ilerleme kaydederken, bu ilerleme, kapsam 1 ve 2 (doğrudan) emisyonlarda 15 düşüş içeriyor. Şirket, değer zinciri genelinde emisyon yoğunluğunu (kapsam 3 emisyonlar) azaltmak için tedarikçilerle yaptığı iş birliğini artırıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni