Ödüllü yönetmen Na Hong-jin, yeni kısa filmini Samsung Galaxy S23 Ultra ile çekti

Samsung’un dünyanın her yerinden yönetmenlerle işbirliği yaptığı “Filmed #withGalaxy” kampanyasına son olarak ünlü yönetmen Na Hong-jin de yeni kısa filmi “FAITH” ile katıldı.  Samsung’un resmi YouTube kanalında yayınlanan kısa filmin tamamı Galaxy S23 Ultra’nın üst düzey kamera sistemiyle çekildi.

Samsung, dünyaca ünlü ödüllü yönetmen Na Hong-jin ile ‘FAITH’ adlı kısa filmin çekimi için iş birliği yaptığını duyurdu. Tamamı Galaxy S23 Ultra ile çekilen kısa film, profesyonel bir kameranın yapabildiklerini akıllı telefon kamerasına sığdırarak Galaxy kullanıcılarını yaratıcılıklarını ifade etmeye davet ediyor. Samsung, “Filmed #withGalaxy” kampanya kapsamındaki iş birlikleriyle dünyanın önde gelen yönetmenlerine Samsung Galaxy S Serisi cihazlarla çekim yapma olanağı sunuyor. 

Ünlü yönetmen Na Hong-jin, ‘The Chaser,’ ‘The Yellow Sea’ ve ‘The Wailing’ gibi filmleriyle biliniyor. Kendine has tarzda karanlık görüntülerin yanı sıra, korku, şüphe ve heyecan uyandıran özgün bir mizansen kullanıyor. Na Hong-jin, ‘FAITH’ filminde izleyicilere Galaxy S23 Ultra’nın Nightography ve Videografi özelliklerini kullanarak, düşük ışık koşullarına rağmen son derece çarpıcı imgeler, net ve akıcı detaylar sunuyor. 

“Tüm bunları daha büyük bir kamerayla başarmam mümkün olmayacaktı”

Na Hong-jin, film ile ilgili olarak “Samsung Galaxy S23 Ultra’yla profesyonel düzeyde çekimler yapabileceğimi göstermek istedim. Bu deneyim benim için son derece ilgi çekici ve heyecan verici oldu.” dedi. Karanlık bir ortamda dahi sahnedeki öğelerin tüm detaylarını yakalamayı başardığını belirten Na Hong-jin, “Bu kısa filmin çekimlerinde Galaxy S23 Ultra’yı kullanmış olmam büyük bir avantaj oldu. Bu sayede hareketleri hem canlı olarak hem de tüm açılardan kolayca çekebildim. Tüm bunları daha büyük bir kamerayla başarmam mümkün olmayacaktı.” diye ekledi.

Galaxy S23 Ultra’nın Nightography özelliği ile düşük ışıkta dahi en çarpıcı detayları yakaladı

Samsung, kullanıcıların düşük ışıkta dahi net ve gerçekçi görüntüler elde edebilmesini sağlayan Nightography özelliğini ilk kez 2022 yılında tanıttı. 2023 yılına gelindiğinde, Galaxy S23 Ultra ile neredeyse tüm ışık koşullarına uyum sağlayabilen en üst düzey fotoğraf ve video çözümlerini sunabiliyor. “FAITH” adlı kısa filmde, bu yenilikler dikkat çekiyor. Gelişmiş yapay zekâ destekli görsel sinyal işleme (ISP), renk ve detayları iyileştiriyor. Çift optik görsel sabitleme (OIS) özelliği ise, görüntüde kullanıcının hareket etmesinden kaynaklanabilecek bulanıklığı ve titremeyi azaltıyor. 

Na Hong-jin ile “FAITH” filminde birlikte çalışan yönetmen Chung Jung-Hoon ise “Normal bir film çeker gibi, karanlık atmosferi yansıtacak şekilde ışıklandırmayı daha da azalttım. Şaşırtıcı bir biçimde tüm detayların yine de net şekilde görünür olduğunu fark ettim. Galaxy S23 Ultra’nın HDR özelliği, karanlık planların çekiminde son derece yardımcı oldu. Kameranın sürekli hareket halinde olmasına rağmen odağı hiç bozulmadı. Galaxy S23 Ultra’nın beni şaşırtan bir diğer özelliği, tıpkı yüksek hızlı profesyonel bir kamerada olduğu gibi saniyede 120 karede son derece doğal bir hareket bulanıklığı ve hızı ifade edebilmesiydi.” 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni