Özel öğrencilerden anlamlı gösteri

Büyükşehir’in Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan özel öğrencileri düzenlenen etkinlikte becerilerini sergiledi 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelliler Haftası sebebiyle bir gösteri düzenledi. SDKM’de gerçekleşen programa Doç. Dr. Figen Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ebubekir Ardıç, sivil toplum kuruluşları, dernek üyeleri ve başkanları, özel rehabilitasyon merkezleri, özel öğrenciler ve aileleri, Kağıtspor izcileri katılım sağladı.  

YAŞAR KAAN ANNESİYLE SAHNEYE ÇIKTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program öğrencilerin yıl boyu hazırlandıkları ritim grubu ile başladı. Yoğun alkış alan ritim grubu gösterisi ardından Koro grubu Çanakkale türküsünü seslendirdi. Ardından sahneye 5 aylık gayretli çalışma ile ‘Davet’ isimli şiiri okuyan Yaşar Kaan Ersin, annesi Ayşegül Hanımla birlikte çıktı. Ayşegül Hanım oğlu ile yaşadıkları sevgi ve saygı dolu hayat mücadelesinden bahsetti. Otizm tanısı olan özel bir çocuğu olduğunu aktaran Ayşegül Hanım, tanıyı öğrendiklerinde kendilerini hiç bilmedikleri bir dünyanın içinde olduklarını belirtti.

 

ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI HİÇBİR ZAMAN ÖDEYEMEM 

Özel eğitim alınmasını gerektiğini öğrendiklerini belirten Ayşegül Hanım, ‘’Adapte olmalıydık, Yaşar Kaan için en iyisini yapmalıydık. Oğlum şu an yirmi dört yaşında. Yirmi dört yıla çok şey sığdırdık. Neler başardık, ne kadar yol kat ettik. Daha da başaracağız. Özel çocuğa sahip annelerin babaların bunları yaşamış olduğunu çok iyi biliyorum. Çocuğundan anne baba kelimesini duymanın mutluluğunu hepimiz biliriz. Bugün oğlum çok özel insanların gönül verdiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezine gidiyor. Buradaki öğretmen ablalarımız, abilerimiz çok ama çok özverili davranıyorlar. Burada yapılan etkinlikler, geziler çocuklarımızı Cemil Meriç’e severek isteyerek gelmelerini sağlıyor. Hem çocuklarımıza hem de bizlere gereken desteği sağlıyorlar. Öğretmenlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemem. Hepsine çok teşekkür ediyorum’’ sözleriyle konuşmasını bitirdi.

 

ANNELERİMİZ BAŞ TACI EDİLMEYE LAYIKTIR

Tüm salonu dolduran misafirler keyifle izledikleri bazen gülüp bazen hüzünlendikleri anlar yaşadı. Programda Doç. Dr. Figen Büyükakın, ‘’Az önce dinlediğimiz Yaşar Kaan’ın hikâyesinden mutlaka kendimize ait bir parça bulmuşuzdur’’ sözleriyle konuşmasına başladı. Büyükakın, ‘’Annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenmez. Bu tür özel çocukları koruyup, kollayıp yetiştirip aramıza katmak için canla başla uğraşan annelerin hakkı hiçbir zaman ödenmez. Peygamberimizin hadisi şerifinde belirtildiği gibi ‘Cennet annelerin ayağının altındadır’. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Türk kadını yerler altında ezilmeye değil, baş tacı edilmeye layıktır’. Bu anlayışla annelerimiz baş tacı edilmeye layıktır. Ayrıca ellerinden gelen tüm gayretleri gösteren tüm babalarımıza da teşekkür ederim’’ dedi.

 

ÖĞRENCİLER BİR YIL BOYUNCA ÇALIŞTILAR

Programda seçilen müzikler ve şarkılar öğrencilerimizin duygularına hitap eden, zihinsel ve ruhsal olarak onları iyi hissettiren ve ritim olarak rahatlıkla eşlik edebilecekleri şekilde seçildi. Özel öğrenci Emin Aktaş ‘Dere geliyor dere’ türküsünü piyano eşliğinde çaldı. Ardından Harman Dalı, Efe Yemini ve Atabarı Grubu sahne aldı. Öğrencilerin rahatlıkla kavrayabileceği, eşlik edebileceği ve kendilerini rahatlıkla ifade edebileceği kurgusuyla hazırlanan koreografide öğrenciler yaklaşık bir yıl boyunca öğretmenleri eşliğinde çalıştı. Ayrıca özel gereksinimli öğrencilerin yıl boyu gerçekleştirdikleri etkinlik videoları da gösteri aralarında izleyenlere seyrettirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni