ROBOBUCA dünya birincisi oldu

Bucalı öğrencilerin hayata geçirdiği ROBOBUCA dünyanın en büyük robot festivali Robotex Uluslararası Robot Festivali’nde dünya birinciliği kazanarak kente bir gurur daha yaşattı.

Son olarak Estonya’da gerçekleştirilen Uluslararası Robot Festivali’ne katılan Buca BSM Robotik Kodlama Ekibi hazırladıkları robot projesi ile dünya birinciliği ile ödüllendirildi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla hayata geçirdiği Buca BSM, gurur ödüllerine bir yenisini ekledi. Dünyanın en büyük robot festivali olarak adlandırılan Robotex Uluslararası Robot Festivali’ne katılan Buca BSM Robotik Kodlama Ekibi ‘ROBOBUCA’ çalışması ile dünya birinciliği kazandı. Estonya’nın Tallin şehrinde, 24-28 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşen festivale, 28 ülkeden yaklaşık 3 bin kişi katılmıştı.

BÜYÜKELÇİ ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Ekip mayıs ayında gerçekleşen Türkiye elemesi Robotex Turkey Ulusal Şampiyonası finalinde ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştı. Estonya’da katıldıkları dünya finalinde ise  Roboleague kategorisinde gerçekleştirdikleri robot projeleri ile jürilerin beğenisini kazanan minik öğrenciler, dünya birinciliği ile ödüllendirildi.  Buca BSM takımı aynı zamanda ‘LegoSumo’ ve ‘Line Following’ kategorilerindeki robotları ile de finalist olarak yarıştı.

Türkiye Cumhuriyeti  Estonya Tallin Büyükelçisi Başak Türkoğlu, öğrencileri yarışma alanında ziyaret ederek projeleri ile ilgili sohbet edip, başarılarından dolayı kutladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni