Stanley Kubrick Sergisi 2 Nisan Tarihine Kadar Uzatıldı

İstanbul Sinema Müzesi’nde gösterilen sinema dehası Stanley Kubrick hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı serginin bitiş tarihi, gösterilen talep doğrultusunda 2 Nisan tarihine uzatıldı.

İstanbul Sinema Müzesi, Stanley Kubrick sergisinin 2 Nisan’a kadar ziyaret edilebileceğini açıkladı. Başyapıtların yaratıcısı olarak sinema tarihinde çığır açmış Stanley Kubrick hakkında hazırlanan serginin açılışı, 1 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Sinema Müzesi Proje Danışmanı Zihni Tümer ve Alman Film Müzesi Küratörleri Hans-Peter Reichmann & Tim Heptner ile birlikte gerçekleşmişti. Açıldığı günden itibaren büyük bir ilgiyle karşılanan serginin bitiş tarihi gösterilen talep üzerine 2 Nisan’a kadar devam edecek. 

New Yorklu yönetmen Stanley Kubrick’in (1928-1999) tüm çalışmalarına kronolojik bir bakış sunan sergi, İstanbul Sinema Müzesi’nin sergiye özel tasarlanmış 3. ve 4. katlarında özel efektler, modeller ve etkileşimli alanlarıyla sanatçının mekân ve sinema bağlamında yaratıcılığını gözler önüne seriyor. Kubrick’in 1940’larda Look dergisiyle başlayan ilk sanatsal adımlarından son filmi olan Eyes Wide Shut’a kadar 16 filmini kronolojik bir sunumla izleyiciyle buluşturan sergi, izleyicinin Kubrick’in sıra dışı dünyasına yakından tanıklık etmesini sağlıyor.  Kubrick’in çoğu yayınlanmamış belge, obje, senaryo, kamera, lens ve orijinal kostümleriyle sanatçının sinema kariyerine derinlemesine bir bakış sunuyor.

“Stanley Kubrick” sergisi, Alman Sinema Müzesi (Deutsches Filmmuseum) tarafından Christiane Kubrick, Jan Harlan ve Londra Sanat Üniversitesi (University of the Arts London) Stanley Kubrick Arşivi iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir. Warner Bros. Entertainment Inc., Sony-Columbia Pictures Industries Inc., Metro Goldwyn Mayer Studios Inc., Universal Studios Inc., and SK Film Archives LLC. destekleriyle hayata geçirilmiştir.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Sinema Müzesi ve NuLook Film Yapımcılık tarafından gerçekleştirilen sergi, 2 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebiliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni