Torbalı'da Tiyatro Günleri sona erdi

İlkini 2019 yılında, ikincisini ise pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl düzenleyebilen Torbalı Belediyesi, 3. Torbalı Tiyatro Günleri dün sona erdi. Dünya klasiklerinden olan Fareler ve İnsanlar romanından uyarlanan tiyatro gösterisi ile startı verilen 3.Tiyatro Günleri dün son meddah olarak bilinen, usta oyuncu Mehmet Esen’in gösterisiyle muhteşem final yaptı. 3 gün boyunca ilçede gerçekleşen, binlerce tiyatroseverin katılım gösterdiği 3.Tiyatro Günleri aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine de katkı koydu. Köy okullarının kütüphanelerinde yaşanan kitap sorununa da dikkat çekmek isteyen Torbalı Belediyesi, bu gösteriler öncesi tiyatroseverlerden bilet olarak kitap bağışı kabul etti.

3 GÜN DOLU DOLU GEÇTİ

Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro Günleri Dionysos Tiyatro’nun hazırladığı ‘Fareler ve İnsanlar’ isimli tiyatro oyunu ile başladı. Tiyatro Günleri’nin ikinci gününde ise Bodrum Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ oyunu sahnelendi. Kapanış günü ise Meddah isimli oyunuyla ünlü tiyatro sanatçısı Mehmet Esen, dün Torbalı’da sanatseverlerin karşısına çıktı. Anıları ve tespitleriyle kahkaha tufanı estiren ünlü oyuncuya Torbalı Belediyesi tarafından ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verildi. İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde oyunlara İzmir’in dört bir yanından da sanatseverler ilgi gösterdi.

BAŞKA TEKİN: TORBALI’DA TİYATRO SAHNELENMEYE DEVAM EDECEK

3 gün sonunda yaklaşık 2 bin 500 kişinin takip ettiği gösteriler, sık sık alkışlarla kesildi. Torbalı’nın artık tiyatro ve sanatla özdeşleşen bir şehir haline geldiğini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Kentimizin sanatla anılması için kültür ve sanat etkinlikleri ile vatandaşlarımızın buluşması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu kapsamda Torbalı Tiyatro Günleri’nin bu yıl üçüncüsünü düzenledik. 3 gün boyunca çok önemli oyunlar ilçe sakinlerimizle buluştu. Biz ayrıca bu gösterilerin girişinde kitap bağışlarını kabul ettik. Topladığımız kitaplar köy okullarına ulaşacak. Torbalı’da tiyatro oyunları sahnelenmeye devam edecek. Mayıs ayında 3.Metropolis Tiyatro Festivalimiz gerçekleşecek. Onun da detayları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni