Kazdağları'nda 7. İda Ultra Maraton yapıldı

Edremit Belediyesi ev sahipliğinde Kazdağları’nda bu yıl yedincisi düzenlenen Kar Spor İda Ultra Maratonu’nda 30 ülkeden 1700 sporcu mücadele etti. Dereceye giren sporculara madalyaları Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından verildi.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Yeşilyurt Köyü ile Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazdağları arasında 110 kilometrelik “İda Ultra”, 66 kilometrelik “Half Ultra”, 36 kilometrelik “Run Zeus”, 15 kilometrelik “Kutup Ayısı Köy Koşusu” ve 8.5 kilometrelik “Sekizbuçuk” parkurlarında gerçekleştirilen organizasyonda, 30 ülkeden yaklaşık 1700 sporcu dereceye girebilmek için ter döktü.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, katılan tüm sporcuları kutladı, “Tarihi, kültürü, mitolojisi, doğası, denizi, zeytin ve zeyinyağı ile Kazdağları anlatılmaz yaşanır diyoruz. Bugünde sporcularımız Kazdağları’nın yemyeşil doğasında hem mücadele ettiler hem de bu güzellikleri yakından tanıma şansı yakaladılar. Doğa, spor, sağlık hepsini bir arada barındıran bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Mücadele eden sporcularımızı kutluyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kar Spor İda Ultra Maratonu Yarış Direktörü Polat Dede, Tükiye’nin ilk kış maratonu olan ve bu sene yedincisini 1-3 Aralık arasında düzenledikleri Kar Spor İda Ultra Maraton’un bu yıl 5 ayrı parkurda gerçekleştirildiğini ifade etti. Önceki yıllarda 4 parkurdan oluşan maratona bu yıl 5. parkuru da eklediklerini ifade eden Dede, “Mevcut parkurların yanına bu yıl 8.5 kilometrelik kısa bir mesafeyle 5 parkura çıkarttık. Bu sene yaklaşık 1700 sporumuz var. Yaklaşık 30 ülkeden bu sayıya ulaşmış durumdayız. Biz her sene destekçilerimizi de bize kattıklarıyla büyüyerek ilerliyoruz. Bu organizasyon bölgenin tanıtımı ve bizim için çok önemli.  İdi Ultra artık Kazdağları özdeşleşen bir yarış haline geldi. Ev sahibimiz Edremit Belediyesi’ne destek veren tüm paydaşlarımıza ve gelip bu güzel doğada mücadele eden sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Maratonda dereceye girenlere madalyaları Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı tarafından verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı