Kocaeli'nin iki yakası yüzlerce yüzücünün kulaçları ile birleşti

Kocaeli spor tarihinde bir ilkin daha gerçekleştiği; Derince ile Değirmendere arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları, yüzlerce sporcunun katılımı ile Körfez’in iki yakasını bir araya getirdi.

Kocaeli spor tarihinin en önemli etkinliklerinden biri ile İzmit Körfezi’nin iki yakasını bir ilkle daha bir araya geldi. Körfez’in İki Yakası Bir Araya Geliyor Ulusal Açıksu Yüzme Yarışları; Gölcük Belediyesi, Derince Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. İzmit Körfezi’nin iki yakasında bir araya getiren, Derince ve Değirmendere sahili arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’nda; verilen start ile yüzlerce sporcu 2650 metrelik parkurda karşı kıyıya ulaşmak için kıyasıya mücadele ettiler.

 

93 KULÜP VE 583 SPORCU YARIŞLAR İÇİN KAYIT YAPTIRDI

Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’na 93 kulüp ve 583 sporcu müracaat etti. Sabah erken saatlerde yarış alanına gelen sporcular, kayıt işlemlerini tamamladılar. Derince sahilinde ısınma çalışmalarını da tamamlayan sporcular, heyecanla yarışın başlangıç saatini beklemeye başladılar.

 

İKİ YAKAYI BİRLEŞTİRMEK İÇİN KULAÇ ATTILAR

Yarışlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcısı Gölcük Kaymakam Vekili Ali Ada, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, siyasi partilerin ilçe başkanları, sporcular, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokolün Derince sahilinden verdikleri start ile İzmit Körfezi’nde tarihi bir gün daha yaşatan Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’nda sporcularının kıyasıya mücadelesi başladı.

 

TARİHİ YARIŞI TAMAMLAMANIN SEVİNCİNİ YAŞADILAR

Deniz trafiğinin durdurulduğu İzmit Körfezi’nde yaklaşık iki saat boyunca kulaç atan çeşitli yaş gurubundan sporcular, geniş güvenlik önlemleri arasında Gölcük Değirmendere sahiline ulaştılar. Bitiş noktasına varan sporcular, tarihi yarışı tamamlamanın sevincini, antrenörleri ve aileleriyle kucaklaşarak kutladılar. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise bitiş noktasında karşıladıkları sporcuları tek tek tebrik ettiler. Yarışmada dereceye giren sporcular, düzenlenen törende ödüllerini protokol davetlilerinin elinden aldılar.

 

“GELECEK YIL İNŞALLAH ULUSLARARASI YAPILACAK”

Tarihi bir güne daha tanıklık ettiklerini söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Tarihi yarışların ikincisini yapıyoruz ama aslında ama bu yarışta yine bir ilk. Geçen sene Değirmendere’den Derince’ye yüzmüştü sporcular. Bu sene Derince’den Değirmendere’ye yüzdü sporcular. Yaklaşık 600 sporcunun katıldığı bu etkinlik, Körfez’in iki yakasını gerçekten bir araya getiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin iş birliği ile İzmit Körfez’in güzelliğini tüm Türkiye görmüş olacak. Gelecek yıl da inşallah; ‘Körfez’in İki Yakası Bir Araya Geliyor Ulusal Açık Yüzme Yarışı’ uluslararası yapılarak, tüm dünyaya Kocaeli’nin ve ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak. Katılan tüm sporculara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KÖRFEZ’İN İKİ YAKASINI KULAÇLARLA BİR ARAYA GETİRDİK”

Yarışları değerlendiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise, “Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer, geçen sene böyle güzel bir fikri ortaya attı. Birlikte bir adım atarak güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Osmangazi Köprüsü ile birleştirdiğimiz Körfez’in iki yakasını bir kez daha kulaçlarla yüzerek bir araya getirdik. Bu katılama gönül vermiş sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YARIŞLARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri törenle takdim edildi. Yarışmada dereceye giren sporcular ise şöyle: Kadınlar 12 Yaş Kategorisinde 1. Ecrin Gülcan, 2. Emine Doğa Aktaş 3.Berra Aslan, Kadınlar 13 Yaş          Kategorisinde 1. Su inal, 2. Nida Başaran, 3. Belinay Uyar, Kadınlar 14-15 Yaş Kategorisinde 1. Zeynep Çelik, 2. Melisa Özmen, 3. Zeynep Kılıç, Kadınlar 16-17 Yaş Kategorisinde 1. İdil Melis Pehlivan, 2. Zeynep Naz Karakurt, 3. İpeksu Şen, Kadınlar 18-19 Yaş Kategorisinde 1. Yağmur Şekerci, 2. Azra İlayda İkram, 3. Havva Çakır, Kadınlar 20-24 Yaş Kategorisinde 1. Öykü Gökalp, 2. Sıla Avcı, 3. Zeynep Gençer, Kadınlar 25-29 Yaş Kategorisinde 1. Yonca Şevval Öztürk, 2. Nazife İdil Özkol, 3. Gizem Kahyalar, Kadınlar 30-34 Yaş Kategorisinde 1. Didem Yigit, 2. Sevde Karakuş, Kadınlar 35-39 Yaş Kategorisinde 1. Nergis Kurt, 2. Yıldız Arslan, 3. Merve Yılmaz Canöz, Kadınlar 40-44 Yaş Kategorisinde 1. Sinem Õzperçin, 2. Sahra Seven, 3. Aylin Çetin, Kadınlar 45-49 Yaş Kategorisinde 1. Zeliha Batay, 2. Nezahat Eyüpreisoğlu, 3. Şule Urasoğlu, Kadınlar 50-54 Yaş Kategorisinde 1. Rükiye Ertaş, 2. Betül Tezel, 3. Sibel Tezel, Kadınlar 55-59 Yaş Kategorisinde 1. Meryem Benli, 2. Deniz Güler, 3. Filiz Torun, Kadınlar 60-65 Yaş Kategorisinde 1. Muzaffer Durmuş.

 

TARİHİ YARIŞLARI DERECE İLE BİTİRDİLER

Erkekler 12 Yaş Kategorisinde 1. Eymen Utku Çavdar, 2. İbrahim Burhan, 3. Rüzgar Yandık, Erkekler 13 Yaş Kategorisinde 1. Deniz Kılınç, 2. Halil Altunbulak, 3. Kaan Karadayı, Erkekler 14-15 Yaş Kategorisinde 1. Mehmet Yiğit Küçükyıldız, 2. Muhammed Bedirhan Ayhan, 3. Eymen Taha Turan, Erkekler 16-17 Yaş Kategorisinde 1. Muhammed Yavuz Selim Oğuz, 2. Burak Kirman, 3. Berke Serbest, Erkekler 18-19 Yaş Kategorisinde 1. Muhammet Çelik, 2. Yağız Pirim, 3. Mehmed Akif Öztürk, Erkekler 20-24 Yaş Kategorisinde 1. Emirhan Demirtaş, 2. Serdar Umut Öner, 3. Muhammet Candar Aslan, Erkekler 25-29 Yaş Kategorisinde 1. Cem Yıldırım, 2. Tolga Canbazoğlu, 3. Ata Ateş, Erkekler 30-34 Yaş Kategorisinde 1. Emre Öztürk, 2. Enez Şirin, 3. Olcay Batu Coşkuner, Erkekler 35-39 Yaş Kategorisinde 1. Muhammet Fatih Karakaya, 2. Duygun Yurteri, 3. Sabahattin Bağatur, Erkekler 40-44 Yaş Kategorisinde 1. Demir Çetintaş, 2. Fatih İşsever, 3. Şükrü Selvi, Erkekler 45-49 Yaş Kategorisinde 1. Zeynel Küsmezer, 2. Murat Hüdaverdi, 3. Faruk İlgüy, Erkekler 45-49 Yaş Kategorisinde 1. Murat Meto, 2. Yekta Nizamoğlu, 3. Serkan Sevimler, Erkekler 55-59 Yaş Kategorisinde 1. Önder Arı, 2. Abdulselam Çalkan, 3.Resul Eyüpreisoğlu Erkekler 60-65 Yaş Kategorisinde 1. Akın Savaş Toklu, 2. Mustafa Aydoğdu, 3. Bayramali Öztürk oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı