Albaraka Türk'ten Mikro Girişimcilere Büyük Destek

Albaraka Türk’ten Mikro Girişimcilere Büyük Destek

 

Türkiye’nin ilk katılım bankası olan Albaraka Türk, benimsediği ilkeleri doğrultusunda kurumsal sorumluluk projelerine devam ederek mikro girişimcilere destek çalışmaları gerçekleştiriyor.

 

Albaraka Türk, iş modelinin entegre bir öğesi olarak tanımladığı kurumsal sorumluluk kapsamında hayata geçirdiği projeleriyle ürettiği toplam değeri büyüterek, toplumsal sorunların farkında bir yol izliyor. Topluma karşı sorumluluklarını yerine getirme konusunda son derece titiz davranan Albaraka Türk, kurumsal sorumluluk faaliyetlerini her yıl kurumsal değerleri doğrultusunda eğitim, çevre, sağlık ve hassas gruplar olarak dört kategoride planlıyor.  Bu kapsamda, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) ile gerçekleştirdiği iş birliği doğrultusunda Banka, 2022 ve 2023 yıllarında 521 mikro girişimciye mikro kredi kullandırımı gerçekleştirerek hassas gruplar alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından kurulmuş olup, kâr amacı gütmeden faaliyetlerini sürdüren bir mikrofinans kuruluşudur. TGMP, yoksulluk içinde yaşayan kadınlara finansal hizmetler sağlama konusunda öncülük etmektedir.

 

2021 yılında Social Value UK tarafından hazırlanan Sosyal Etki Analizinde Türkiye Grameen Mikrofinans Programı tarafından gerçekleştirilen her 1 TL’lik desteğin 4,05 TL’lik sosyal etki oluşturduğu hesaplanmış olup; Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve 2023 yılında deprem felaketinden etkilenen bölgelerdeki mikro girişimcileri destekleyen Albaraka Türk yeniden kullandırımlarla birlikte 14.725.800 TL’lik sosyal etki ortaya koymuştur. 

 

‘’Mikro Girişimcilerin İş Hayatındaki Yeri Hepimizin Sorumluluğunda’’

 

Kadının iş hayatındaki yerinin önemine değinen Strateji ve Dönüşümden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, “6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmaya var gücümüzle devam ediyoruz. Depremzede mikro girişimcilerin desteklenmesi, bankamızın vizyon, misyon ve değerleri kapsamındaki önemli görevlerindendir. Mikro girişimcilerin iş hayatındaki yeri hepimizin sorumluluğunda. Yaşadığımız deprem felaketinden sonra bölgedeki iş imkanlarının çoğalması geleceğe yönelik atılan en büyük adımlardan biridir.” dedi.

 

Albaraka Türk’ün 2022 yılında ve 2023 yılında yaptığı destek sonrası, Grameen’den alınan bilgiye göre 521 mikro girişimciye fayda sağladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı