Ahmet Kaya, Sürgün Yıllarıyla Sinemada “İki Gözüm Ahmet: Sürgün”

Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından Ahmet Kaya’nın hayatı  X Yapım tarafından beyazperdeye taşınıyor. Türkiye’den ayrılıp Paris’te yaşadığı yıllardan esinlenerek çekilen, Gani Rüzgar Şavata’nın yönettiği, “İki Gözüm Ahmet: Sürgün” filmi 5 Nisan Cuma günü vizyon yolculuğuna başlıyor. Başrolünde Özgür Tüzer’in yer aldığı filmden yeni afiş izleyicilerin beğenisine sunuldu.

X Yapım tarafından çekilen kendine özgü sesi, derin şarkı sözleri, samimi tarzıyla ölümünden sonra da şarkıları dillerden düşmeyen Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan “İki Gözüm Ahmet: Sürgün” filmi 5 Nisan Cuma günü vizyona giriyor. Filmden yeni afiş yayınlandı. 

Hayatı boyunca şarkılarıyla adalet, özgürlük ve insan hakları gibi evrensel değerler için mücadele veren sanatçının Türkiye’de yaşadığı zorlu süreçlerin ardından Paris’te geçirdiği sürgün yıllarındaki duygusal hesaplaşmaların portresini sunan “İki Gözüm Ahmet: Sürgün”ün yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata üstleniyor. Ahmet Kaya rolünde, filmdeki şarkıları da seslendiren Özgür Tüzer bulunuyor.

Filmin afişi, Liberta Design reklam ajansı kurucusu Fatih Yılmaz ve ekibi tarafından tasarlandı. Fatih Yılmaz afişte Ahmet Kaya’nın hüznünü yansıtmayı amaçladıklarını belirtirken, Eyfel Kulesi’nin siluetini kullanarak da filmin Paris’te geçtiği atmosferi vurgulamak istediklerini ifade etti.

“İki Gözüm Ahmet: Sürgün” filminin oyuncu kadrosunda Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud, Ekin Nakkaş gibi başarılı isimler yer alıyor. Film, CGV Mars Dağıtım aracılığıyla tüm Türkiye’de 5 Nisan’da vizyona girecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı