Bakü'den Anadolu'ya Çok Sesli Bir Rüzgar

Bakü’den Anadolu’ya Çok Sesli Bir Rüzgar

 

Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, 2 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CRR Konser Salonu’nda “Bakü’den Anadolu’ya” başlıklı bir konserle müzikseverlerle buluşacak. Konserde, Bakü doğumlu besteci İlyas Mirzayev’in viyolonsel konçertosu ve ülkemizin çok sesli müziğinin öncü bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un 3. Senfoni’si icra edilecek. Orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, ünlü çellist Aurélien Pascal’a eşlik edecek. Konser, saat 20.00’de başlayacak. Konserde icra edilecek Mirzayev’in eserleri, geleneksel Türk ve Azerbaycan çalgılarının büyüleyici sololarıyla dikkat çekerken, Saygun’un etkileyici senfonisi duygusal bir yolculuğa davet ediyor.

 

Yüzyılın Yüzleri: Saim Akçıl

 

Konser öncesi, Prof. Dr. Saim Akçıl’a saygı niteliğinde Yüzyılın Yüzleri etkinlikleri kapsamında bir de söyleşi gerçekleşecek. CRR fuayesinde saat 18.00’de başlayacak söyleşi kapsamında, İstanbul Şehir Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası gibi önemli topluluklarda görev almış, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde keman sanatçısı olarak başarılı bir kariyere sahip olan, aynı zamanda Borusan Oda Orkestrası, Tekfen Oda Orkestrası, Haliç Oda Orkestrası gibi toplulukları kurarak orkestra şefliği yapmış, yurtdışında başarılı turneler gerçekleştirmiş olan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Saim Akçıl, müzikolog Ersin Antep’in konuğu olacak.

Ayrıca, Prof. Akçıl’ın uzun yıllar eğitimci olarak görev aldığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda öğrenimine devam eden ve Mehmet Yasemin’in keman öğrencisi olarak yetişen Zeynep Danış, etkinliğe mini bir dinletiyle katkıda bulunacak.

Yüzyılın Yüzleri başlıklı söyleşiye katılım ücretsizdir. “Bakü’den Anadolu’ya” başlıklı konserin biletleri CRR gişesi veya Biletix’ten 40-90 TL kategorilerinde temin edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı